Det Yaya Toure gjør her setter sinnene i kok hos City-fansen

- Ikke akkurat det vi ville se.

KRITISERES: Heller ikke i går overbeviste Manchester Citys Yaya Toure mot Bayern München. Etter kampen fanget videokameraene ham i lystig lag med Bayern-sjef Pep Guardiola. Det falt heller ikke i videre god jord. Her i en duell med Bayerns Juan Bernat. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix
KRITISERES: Heller ikke i går overbeviste Manchester Citys Yaya Toure mot Bayern München. Etter kampen fanget videokameraene ham i lystig lag med Bayern-sjef Pep Guardiola. Det falt heller ikke i videre god jord. Her i en duell med Bayerns Juan Bernat. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB ScanpixVis mer

Bayern München-Manchester City 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Yaya Toure har etter gårsdagens nederlag fått sterk kritikk av sitt eget lags supportere i sosiale medier.

Episoden som har satt sinnene i kok fant sted etter at kampen var ferdigspilt. Mens Joe Hart ble trøstet av med- og motspillere etter det sene målet, fanget TV-kameraene opp Yaya Toure i hyggelig passiar med Bayern-sjef Pep Guardiola.

Reagerer Toure blåste ingen av banen med sin forestilling i går, og har heller ikke i den hjemlige serien klart å følge opp den eminente fjorårssesongen som så ham score 20 ganger på 35 ligaopptredener.

Kanskje er det nettopp derfor fraterniseringen med Guardiola setter sinnene i kok hos City-fansen. Avisa Daily Telegraph har samlet flere Twitter-meldinger i etterkant av episoden.

Se seansen her (ekstern lenke).

- Yayas raskeste involvering hele kvelden, var det han gjorde da han tok Pep i hånda, skriver en bruker på Twitter. En annen følger opp med:

- Yaya som godprater med Pep. Ikke akkurat det vi ville se etter forestillingen hans i kveld, skriver han og får støtte fra flere som peker en finger på ivorianerens innsats på Allianz Arena.

- Hva skjer med at Yaya Toure flirer og tuller med Pep på slutten der? Skulle heller fått ut finger'n i kveld. Så bestemt ikke morsomt.

Chris Slater, journalist i Manchester Evening News, har noen av de samme oppfatningene.

- Yaya Toure som ler og spøker med Guardiola bare sekunder etter et tap, sender ikke akkurat ut de riktige signalene, gjør det vel?

Kommer tilbake Toure har kanskje ikke vært like god så langt denne sesongen, men tidligere landslagsspiller og spaltist i Daily Mail, Jamie Redknapp, sier at han ikke er langt unna det samme nivået.

- Manuel Pellegrini jobbet hardt med å få ham skarp til kamp hele forrige sesong, og da fikk vi virkelig se hva han er god for. Kanskje er det det han mangler akkurat nå. Spillere som Toure - og Wayne Rooney, som også lider av dette - kan virke trege og tunge når de ikke er i toppform, skriver Redknapp.

- Det er ingen tvil om at han virket sein til tider mot Bayern, men jeg er ikke bekymret. Jeg er overbevist om at han kommer tilbake på det nivået han holdt forrige sesong.

«Kake-bråk» Dette er heller ikke første gang Toure frustrerer sitt lags tilhengere. Så sent som i vår kom det en rekke absurde uttalelser fra midtbanespilleren via hans agent, Dmitri Seluk, om at han var skuffet over at klubben ikke hadde viet ham den oppmerksomheten han fortjente da han fylte 31.


Toure snudde etterhvert på femøringen og sa at framtiden hans er i den lyseblå delen av Manchester, men klubben har fortsatt til gode å belønne ham med en ny kontrakt etter fjorårets kanonsesong.

Det hører med til historien at han signerte en meget lukrativ kontrakt etter 2012/13-sesongen.

Det er forventet at Toure er tilbake i startelleveren mot Chelsea på søndag etter at han gikk glipp av forrige helgs 2-2-kamp mot Arsenal etter en lang reise med landslaget.