Det «ydmyke» norske eventyret fortsetter: - Kan slå alle i Europa

Lars Tjærnås vil ha bakkekontakt, mens Nils Arne Eggen tror det norske fotballtreet kan vokse til himmels.

GRUPPELEDER: Før kveldens kamp mot Ajax i kveld leder Molde sin gruppe i Europa League, all den tid de åpnet gruppespillet med å slå mektige Fenerbahce borte. Foto: EPA/SEDAT SUNA
GRUPPELEDER: Før kveldens kamp mot Ajax i kveld leder Molde sin gruppe i Europa League, all den tid de åpnet gruppespillet med å slå mektige Fenerbahce borte. Foto: EPA/SEDAT SUNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Parallelt med landslagets gode resultater har de norske klubblagene sjokkert i Europa.

Å komme til gruppespillet i Europa League var stort nok i seg selv. At Molde og Rosenborg topper sine respektive grupper før de møter henholdsvis Ajax og Dnipro i kveld, er enda større.

Ikke minst når de norske lagene startet gruppespillet med knalltøffe bortekamper. Og ikke minst når de øvrige gruppelederne er giganter som Borussia Dortmund, Tottenham og Napoli, hvilket setter det positive bildet ytterligere i perspektiv.

Men det aller mest gledelige er kanskje at Molde startet med hele ni nordmenn og Rosenborg med åtte nordmenn i bragdene i Tyrkia og Frankrike forrige runde — hvorav tolv av disse er under 25 år.

Til sammenlikning var bare fem nordmenn med fra start da RBK slo Valencia 2—0 borte i 2007.

— Det gleder meg veldig, og det viser at vi er på rett vei. Jeg har alltid sagt at det er fullt mulig for norske lag å hevde seg i Europa. Man må bare være god nok, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet på karakteristisk vis.

— Rosenborg og Molde kan slå alle i Europa, men da må de tørre å spille fotball. Man må score mål for å vinne fotballkamper. Det finnes lag som har bedre individuelle spillere, men fotball er et lagspill, og det er hvor godt laget er som betyr noe, sier den tidligere RBK-treneren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.