Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det Zlatan gjør med en appelsin, kan jeg gjøre med ei drue...

Treffsikker Trine Rønning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag spiller de norske fotballdamene EM-kvalik mot Wales i Ålesund. Det er en kamp som skal vinnes. Enkelt og greit.

Og oppladingen tyder da også på at ikke minst midtstopper Trine Rønning - som prikket inn ei frisparkperle mot Thailand i VM-sluttspillet i Canada i sommer, fortsatt har siktet fininnstilt.

På videoen i denne saken, som Trine Rønning postet på Facebook, ser du et lite glimt av hvordan jentene lader opp - og humøret i gjengen. Elise Thorsnes filmer seg selv mens hun er levende blink for en druekastende Trine Rønning på den andre siden av dobbeltsenga.

Drua treffer akkurat der den skal - midt i kjeften.

- Vi prøvde tre ganger, jeg traff på to av dem, sier Trine Rønning til Dagbladet.

- Herregud, jeg er over 30 år, men det er fortsatt viktig å ha det moro å leke litt. Vi planlegger allerede nye ting - stay tuned, sier Rønning.

Drømmestart De norske jentene fikk en drømmestart på EM-kvaliken med 4-0 seier borte over Kazakhstan på en håpløs bane i Astana i septemer, og er store favoritter til å vinne kvalikgruppa der foruten Kazakhstan og Wales, også Østerrike og Israel er med.

- Vi skal slå Wales, men må være på vårt beste for å klare å spille dem ut. Ellers blir det fort en knokkelkamp der alt kan skje, sier Trine Rønning - som i likhet med resten av fotballjentene teller dager til OL-kvaliken i mars.

Etter et heller kjipt VM der den direkte OL-plassen røk i tapet mot England i kvartfinalen, må Roger Finjords mannskap ut i play-off mot Sverige, Sveits og Nederland i Rotterdam i mars. Bare vinneren får reise til Rio.

For Rønning har den play-off'en kun et mulig utfall.
 
- Vi skal vinne den. Vi skal til OL.

Som Zlatan Skal det gå som hun vil, kan det være lurt å holde fotball-ferdighetene ved likte utover høsten og vinteren.

- Vi må være i fotballform i mars, en måned før vanlig. Det skal gå greit. Men det blir ingen ferie etter denne sesongen, sier Trine Rønning til Dagbladet.

I stedet skal hun trene - ikke så mye på druekasting - men på å holde seg i form og være venn med ballen. I så måte er Zlatan er greit forbilde, som hun da også sammenligner seg med i drue-videoen.

Det var da VG konfronterte den da 20 år gamla Zlatan Ibrahimovic med noen sitater fra John Carew, at det berømte appelsin-sitatet kom. 

- Det Carew gjør med en ball, gjør jeg med en appelsin, sa en irritert Zlatan.

Så spørs det om svensken klarer å gjøre det Trine Rønning gjør med ei drue. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!