Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det Zlatan gjør med en ball, gjør enbeinte Nico på krykker

Klatret opp Kilimanjaro som 13-åring - nå scoret han på brassespark.

(Dagbladet): Nico Calabria ble født uten høyrebein, men har likevel utrettet ting som de fleste funksjonsfriske bare kan drømme om.

Som 13-åring klatret han opp Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro (5895 moh.), på krykker. Ferden tok fem og en halv dag, og samtidig samlet han inn 60 000 dollar for funksjonshemmede barn som ikke har råd til rullestol.

Nå skaper amerikaneren overskrifter igjen - denne gangen for en fantastisk scoring på fotballbanen.

Selv om det ikke akkurat kan kalles en fordel å hinke rundt på krykker mens motspillerne kan springe, vartet Calabra opp med et C-moment som ville vært imponerende selv for en spiller som Zlatan Ibrahimovic eller Lionel Messi.

Han tok oppstilling inne i feltet på en corner, og ballen ble slått like bak ham. På akrobatisk vis manøvrerte han kroppen i posisjon, før han hoppet opp og brassesparket ballen i mål fra 11-12 meter.

Bedre kan det ikke gjøres.

Laget hans, Concord-Carlisle, vant for øvrig kampen mot Newton South 9-0.

Calabria har tidligere vært på «The Ellen Show» og snakket om ekspedisjonen opp Kilimanjaro. Faren hans måtte gi opp like før de nådde toppen, mens 13-åringen holdt ut.

- Jeg brukte fem og en halv dag opp, og én og en halv dag ned. Du må gå sakte opp for at kroppen skal tilpasse seg høyden. Deretter må du komme deg kjapt ned så du ikke dør, sa han til mye latter under talkshowet.

På spørsmål han opplevde fysiske eller psykiske problemer underveis, svarte Calabria at den mentale prøvelsen var størst.

- Den virkelig testen er å holde motivasjonen oppe. I noen partier var det 40 minusgrader, og du går gjennom fire årstider på fire dager, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media