UTEN SHORTS: Fansen har bitt seg merke i at Mike Phelan er glad i å gå i shorts. Men den var ingen sted å se under lørdagens FA-cup-møte med Reading. Foto: Rebecca Naden/Action Images
UTEN SHORTS: Fansen har bitt seg merke i at Mike Phelan er glad i å gå i shorts. Men den var ingen sted å se under lørdagens FA-cup-møte med Reading. Foto: Rebecca Naden/Action ImagesVis mer

Mike Phelans shorts

Detaljen fansen elsker. Solskjær: - Hvor er shortsen?

Manchester United-fansen har bitt seg merke i at Ole Gunnar Solskjærs assistent Mike Phelan ofte stiller i shorts.

Da Ole Gunnar Solskjær (45) før jul gikk inn som Manchester Uniteds vikarmanager, fikk han blant andre Mike Phelan med på laget som assistenttrener.

Phelan (56) var manager-ikonet Sir Alex Fergusons trofaste høyre hånd gjennom en årrekke, men ga seg samtidig som Ferguson i 2013. Nå er han altså tilbake.

Ved en rekke anledninger - gjerne på vinterstid - har Phelan stilt på sidelinja i shorts. Det er noe fansen har merket seg, ifølge Manchester Evening News.

Det er en detalj de tilsynelatende elsker. Så mye at de har skrevet en egen sang til ære for assistentmanageren.

- Hvor er shortsen?

«Phelan, hvor er shortsen?» var blant strofene som ble sunget fra tribunen da Manchester United tok sin femte strake seier under Solskjær lørdag. Da ble Reading sendt på hodet ut av FA-cupen.

Sangen fikk Solskjær til å glise.

- Ja, hvor er shortsen hans? lo Solskjær overfor Manchester Uniteds egen TV-kanal.

- Jeg lurer også på det. Hvor er shortsen? Han må finne den fram snart.

På sosiale medier gikk også sangen sin gang, skriver Manchester Evening News.

Ydmyk

Ole Gunnar Solskjær har altså vunnet de fem første kampene som Manchester United-manager. Neste helg kommer den virkelige ilddåpen i Premier League-møtet med Tottenham - nummer tre på tabellen.

På spørsmål om den vanvittige starten i Manchester United, Solskjær har vunnet fem strake kamper og tangert klubblegenden Matt Busby, svarer Solskjær ydmykt:

- Jeg vet hva jeg er en del av. Jeg har hatt en fantastisk periode her før. Det er som å komme hjem. Forskjellen nå er at det er jeg som tar ut laget. Det er enkelt å ta ut et lag når du har så mange gode fotballspillere. Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg tenker neste kamp, neste kamp, sier Solskjær til Viasat.

Mange har roset Solskjær for måten han har fått stjernene til å våkne på. Superstjerna Paul Pogba har glitret etter trenerbyttet, og har levert mål og målgivende pasninger på løpende bånd.