FORKLARING: Flere har henvendt seg til en dansk Instagram-kjendis i jakten på en forklaring om hva parabolen nede i venstre hjørne brukes til. FOTO: Ritzau / Scanpix / Reuters
FORKLARING: Flere har henvendt seg til en dansk Instagram-kjendis i jakten på en forklaring om hva parabolen nede i venstre hjørne brukes til. FOTO: Ritzau / Scanpix / ReutersVis mer

Detaljen fikk folk til å stusse

Under hele mesterskapet har unge menn sittet med gjennomsiktige paraboler foran seg. Men hva gjør de egentlig?

Det var ikke noe å si på stemningen under årets håndball-VM i Danmark og Tyskland. Norge tok seg helt til finalen, og publikum lagde støy på tribunen. Men noen årvåkne tv-tittere har undret seg over noe de har sett på sidelinjen.

Ifølge danske Ekstra Bladet skal Instagram-kjendis Anders Hemmingsen ha fått utallige henvendelser fra personer som søker en forklaring på hva disse unge mennene med gjennomsiktige paraboler driver med.

Hemmingsen la nemlig ut et bilde av mennene på sin Instagram-story i løpet av mesterskapet.

- Det er snakk om parabolmikrofoner, som brukes til å fange lyd, forklarer John Jæger, sportsredaktør i danske TV 2.

MIKROFONPARABOL: Mikrofonparaboler plasseres ved banene for at seerne skal kunne høre taklinger, sko som skraper mot gulvet og skudd i treverket. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
MIKROFONPARABOL: Mikrofonparaboler plasseres ved banene for at seerne skal kunne høre taklinger, sko som skraper mot gulvet og skudd i treverket. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Bedre seeropplevelse

Under VM har utstyret blitt brukt for å gjøre seeropplevelsen bedre.

- Det gjøres for at seerne skal kunne høre lyden av taklinger, sko som skraper mot gulvet og skudd i treverket. Noe man ellers ikke villet kunne høre på grunn av all støyen, forklarer Jæger.

Sportsredaktøren forteller at det ikke er kanalene selv som har plassert dem ved sidelinjen.

- Det er noen andre som leverer tv-signalet til oss, så vi har ikke noe med det å gjøre. Men vi bruker det også til mange av våre egne produksjoner i hjemlig liga, sier han til danske Berlingske Tidende.

Pep mot Sagosen

Da Norge ble ydmyket av Danmark i finalen søndag kveld, var det nok helt nødvendig at utstyret var på plass.

15 000 håndballgale tilskuere var til stede i Boxen, og under hele kampen opplevde Sander Sagosen at mange av dem pep hver gang han hadde ballen.

- Det er sånn det er. Dette opplever jeg også i Champions League. Det påvirker meg ikke. Det er likevel kjipt at vi ikke klarer å levere en bedre kamp, sa 23-åringen, som har to VM-sølv i premieskapet.

Tv-seerne fikk i hvert fall med seg både pipingen og lydene fra banen takket være mikrofonparabolene.