VM-gull for Englands U17-landslag

Detaljen på bildet får ekspert til å frese: - For meg blir det bare feil

Mener unge fotballspillere har helt feil fokus.

REAGERER: Det engelske U17-landslaget valgte å snu draktene rundt da de mottok pokalen etter VM-finalen mot Spania. England vant kampen 5-2. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Det engelske U17-landslaget valgte å snu draktene rundt da de mottok pokalen etter VM-finalen mot Spania. England vant kampen 5-2. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det engelske fotballlandslaget er ikke kjent for å ha suksess i mesterskap.

Landslaget har stort sett skuffet en i overkant optimistisk fotballnasjon - gang på gang. Straffetap, fotball-WAGS, og unødvendige røde kort er blant ingrediensene som har fått skylda for at England ikke har vunnet VM-gull siden 1966.

Men denne helga fikk den fotballgale nasjonen seg en real opptur.

VM-gull

Det engelske U17-landslaget vant nemlig VM-gull etter at de slo Spania 5-2 i finalen.

Manchester City-unggutten Phil Foden spilte en av hovedrollene, og banket inn to mål i snuoperasjonen.

Britiske tabloider dro raskt fram superlativer som «wonderkids», «future superstars» og «the envy of the fotball-world,» etter oppturen, som fikk det til å koke blant tidligere spillere, media og supportere.

Får kritikk

Men i kjølvannet får suksessgjengen kritikk for måten de oppførte seg etter seieren var sikret.

Samtlige av spilleren valgte nemlig å snu draktene rundt da pokalen ble løftet i blitzregnet. Det engelske emblemet var gjemt, til fordel for spillernes egne navn og draktnummer.

- De vil at hele verden skal se navnene deres. For meg blir det bare feil, sier den tidligere Fulham- og Liverpool-spilleren Danny Murphy til Talksport

- De sier på en måte «Se på meg, jeg er en ung spiller som er på vei til å få et stort gjennombrudd.» Det er det som er feil med samfunnet. De tenker ikke bare på å bli gode spillere, de tenker også på å bli kjente. Det skaper en debatt.

- De spilte fantastisk og fortjener kreditt for det. Noen av disse spillerne kan bli superstjerner. Men at vi ikke så emblemet på bildene sier mye ...

Plantet på jorda

Manchester City-spilleren Phil Foden, som ble kåret til turneringens beste spiller, sier det er viktig å ikke ta av:

- Vi har ikke latt oss påvirke av omgivelsene rundt. Vi kom hit og gjorde jobben. Vi har holdt beina godt plantet på jorda, sier han til Sky Sports.

Lagkamerat Rhian Brewster følger opp:

- Det var en fantastisk opplevelse for meg personlig å vinne gullballen, og for laget å vinne gullet, sier Rhian Brewster.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer