OL-HÅP?: Henrik Ingebrigtsen håper å løpe inn til OL-kravet under Bislett Games tordag. Her er han med favoritten Asbel Kiprop. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OL-HÅP?: Henrik Ingebrigtsen håper å løpe inn til OL-kravet under Bislett Games tordag. Her er han med favoritten Asbel Kiprop. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Detaljen som har plaget Henrik i ett år: - Det gjør vondt

Friidrettsprofilen har fortsatt vondt i tåa.

(Dagbladet): Mellomdistanseløper og Bislett Games-aktuelle Henrik Ingebrigtsen (25) jakter OL-kravet for å kvalifisere seg til Rio-lekene.

Nylig misset han under stevne i Roma og Birmingham - men bare et halvt sekund skiller ham fra det særnorske 1500-meterkravet på 3.35,50.

Det norske OL-håpet innrømmer at kroppen ikke føles hundre prosent optimal.

- Nja. Jeg sliter litt med en vond hamstring og betennelse i ei tå. Men utenom det så ser det bra, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Brutalt Bekymret er han derimot ikke. Men tåa på venstrefoten har plaget ham lenge.

- Det er det samme som jeg hadde i fjor. Det setter meg ikke noe tilbake, men det gjør vondt etter løp. I piggskoene er det tre-fire millimeter med demping og det er ganske brutalt for beina. Litt Voltaren-krem hjelper for å dempe smertene, sier 1500-meterløperen.

- Er det et kronisk problem med tåa?

- Ja, jeg har en slitasje i et ledd. En forkalkning som gjør at da jeg trener mye så blir det en irritasjon og betennelse som gjør vondt med jevne mellomrom. Det er ikke optimalt, men det skal heller ikke ødelegge for målene mine, sier Ingebrigtsen.

For ett år siden - under fjorårets Bislett Games - var Ingebrigtsen også plaget av den vonde tåa, siden av stortåa på venstrefoten. Da måtte mellomdistanseløperen sitte med ispose på foten etter løpet.

Satser på rekord På Bislett Games torsdag kveld skal Ingebrigtsen løpe ei engelsk mil.

FORTSATT VONDT: Henrik Ingebrigtsen plages av en vond tå på venstrefoten. Dette bildet er fra Bislett Games for ett år siden. Tåa plager ham fortsatt. Foto: Pål M. Tingve
FORTSATT VONDT: Henrik Ingebrigtsen plages av en vond tå på venstrefoten. Dette bildet er fra Bislett Games for ett år siden. Tåa plager ham fortsatt. Foto: Pål M. Tingve Vis mer

- Hva er målet ditt for Bislett Games?

- Jeg løper for norsk rekord. Og da klarer jeg også OL-kravet. Det ville vært en god kveld, sier 25-åringen fra Sandnes.

Den norske rekorden på ei engelsk mil er for øvrig 3.50,72.

- Jeg føler formen er god og jeg er bedre enn på samme tidspunkt i tidligere sesonger. Jeg er bedre nå enn jeg var i 2012 (før OL). Da fikk jeg femteplass i OL-finalen. Gjør jeg ting riktig i de neste ukene, så har jeg ekstremt tro på en god sommer. Da kan alt skje, også i Rio, sier Ingebrigtsen til Dagbladet og smiler.

- Hvorfor har det trøblet litt i sesongstarten?

- Jeg er i god nok form, men det er ikke bare å løpe.. Det er taktiske ting, knuffing og vindforhold som spiller inn. Sist var jeg et halvt sekund unna kravet og jeg er sikker på at jeg henter fram det lille ekstra veldig snart, sier Sandnes-mannen.

BRØDRE: Filip Ingebrigtsen, Jacob Ingebrigtsen  og Henrik Ingebrigtsen før Bislett Games. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BRØDRE: Filip Ingebrigtsen, Jacob Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen før Bislett Games. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.