Kobe Bryant omkom i helikopterulykke

Detaljen som kan forklare Bryant-gåten

Politiet leter fortsatt etter svar på ulykkesstedet. Nye funn kan gi svar.

RØRENDE: I etterkant av Kobie Bryants og datteren Giannis dødsfall, har dette intervjuet fra Jimmy Kimmel-show gått viralt. Video: Rødt Kort/ABC. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått tre dager siden Kobe Bryant, datter Gianna og sju andre personer omkom i en helikopterulykke.

Politiet advarte umiddelbart at redningsarbeidet foregikk i krevende forhold, og at det derfor kunne ta tid før de ble ferdige med arbeidet.

- Logistikken er et mareritt. Vi har personer der for å håndtere alle som kommer. Det er bare redningspersonell som skal være der. Det er et veldig tøft og farlig terreng, uttalte sheriffen i LA County, Alex Villanueva.

Elektroniske funn

Havarikommisjonen (NTSF) og FBI jobber nå intenst sammen med politi og andre etater for å finne årsaken. Tidlig ble det lagt vekt på vanskelig forhold og tett tåke i området.

Natt til onsdag, norsk tid, ble det avholdt en ny pressekonferanse. Der kom NTSFs Jennifer Homendy med nye opplysninger.

Hun gjentok først at det ikke var en «svart boks» i helikopteret. Hun forteller videre at det heller ikke var et apparat som tok opp lyden i cockpiten eller et apparat som registrerte ruten de tok.

KNUST: Restene etter helikopteret som styrtet utenfor Los Angeles søndag. Kobe Bryant og datteren Gianna Bryant var på flyet. Foto: NTB Scanpix
KNUST: Restene etter helikopteret som styrtet utenfor Los Angeles søndag. Kobe Bryant og datteren Gianna Bryant var på flyet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men i redningsarbeidet har politiet funnet en iPad med appen Foreflight på. Programmet blir brukt av piloter for å registrere hvor de flyr og for å samle informasjon om vær og vindforhold.

Det kan gi svar på hvordan forholdene egentlig var og hva piloten Ara Zobayan gjorde i minuttene før ulykken.

Det har kommet fram at helikopteret steg 230 meter på 36 sekunder for å unngå tåka, før det plutselig mistet høyde. CNN skriver at flyet falt mer enn 2000 feet (rett over 600 meter) i minuttet.

LA Times skriver at helikopteret holdt 286 kilometer i timen da det traff bakken.

- Vi ser på alt utstyret i helikopteret for å se hva slags informasjon vi kan få. Etter det kommer vi til å gå gjennom annen elektronikk som var der, sier Holmes på pressekonferansen.

I et lydklipp publisert hos Sky News kommer det fram at piloten ble advart minutter før styrten.

«You're too low», lød advarselen til piloten, før helikopteret forsvant fra radaren.

- FOR LAVT: Basketballegenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke søndag 26. januar. Det var ni mennesker om bord i helikopteret, inkludert Bryants 13 år gamle datter. Alle døde da helikopteret krasjet. Lydopptak viser at piloten ble advart om at helikopteret fløy for lavt sekunder før det forsvant fra radaren. Vis mer

Ber om hjelp

Bryants private helikopter av typen Sikorsky S-76 lettet fra John Wayne-flyplassen sør for Los Angeles klokka 09.06 lokal tid.

LA Times skriver at helikopteret skal ha vært i lufta i 40 minutter før ulykken.

MINNES: Kobe Bryant og Gianna. Foto: NTB Scanpix
MINNES: Kobe Bryant og Gianna. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skal ha vært dårlig sikt over byen den morgenen. Ifølge CNNs meteorolog var den relative luftfuktigheten 100 prosent. Det innebærer at luften var som «suppe».

Videre fortalte Homendy at det var svært usannsynlig at noen overlevde krasjen.

- Det er et forferdelig åsted, uttalte Homendy før hun forklarte at det var stor avstand mellom helikopterdelene.

Politiet tror fortsatt at været kan ha vært en viktig faktor for tragedien, og nå ber de om hjelp:

- Vi leter etter bilder av været i området hvor de styrtet. Hvis noen har det håper vi at de kan sende oss dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer