Johaug tatt for doping

Detaljen som kan gi Johaug en kjempefordel

Therese Johaug oppga at hun hadde brukt Trofodermin da hun ble dopingtestet. Det gir henne en stor fordel, mener ekspertene.

DOPINGKONTROLLSKJEMA: Therese Johaug oppga at hun hadde brukt Trofodermin da hun fikk besøk av dopingkontrollørene i hjemmet sitt i Oslo 16. september. Det vil kunne være formildende i straffeutmålingen. Dette bildet er kun en illustrasjon. Foto: WADA
DOPINGKONTROLLSKJEMA: Therese Johaug oppga at hun hadde brukt Trofodermin da hun fikk besøk av dopingkontrollørene i hjemmet sitt i Oslo 16. september. Det vil kunne være formildende i straffeutmålingen. Dette bildet er kun en illustrasjon. Foto: WADA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Torsdag formiddag ble det kjent at Therese Johaug (28) har testet positivt for det forbudte stoffet clostebol etter at hun brukte kremen Trofodermin på en solforbrent leppe under et høydeopphold i italienske Livigno.

Langrennsstjerna legger all skyld på landslagslege Fredrik S. Bendiksen, som trakk seg torsdag.

Den erfarne legen tar all skyld for den positive testen fordi han anbefalte Johaug å bruke kremen, til tross for at innpakningen - etter all sannsynlighet - var merket med «DOPING», samt at han burde ha visst at virkestoffet clostebol er et forbudt anabolt steroid.

Juridisk rådgiver i Antidoping Norge, Britha Røkenes, sa på en pressekonferanse torsdag at saken kan ende i alt fra en frikjennelse til fire års utestengelse for Therese Johaug.

Skyldspørsmål

Administrasjonen i Antidoping Norge innhenter nå relevant og tilgjengelig informasjon om saken, før den legges fram for den frittstående påtalenemnda som er opprettet av Antidoping Norge. Nemnda bestemmer om en saken skal henlegges eller føres for domsutvalget i Norges idrettsforbund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer