IRSK UNDERTØY: Floyd Mayweather stilte til innveiing med grønt undertøy: Sponset av den irske bookmakeren Paddy Power. Det får enkelte til å undre, ettersom motstander Conor McGregor er irsk. Foto: NTB Scanpix
IRSK UNDERTØY: Floyd Mayweather stilte til innveiing med grønt undertøy: Sponset av den irske bookmakeren Paddy Power. Det får enkelte til å undre, ettersom motstander Conor McGregor er irsk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mayweather mot McGregor:

Detaljen som overrasket før storkampen

Mayweather får irsk støtte - før kamp mot irske McGregor.

(Dagbladet): Amerikanske Floyd Mayweather (40) møtte irske Conor McGregor (29) i bokseringen søndag morgen norsk tid.

Mayweather stakk til slutt av med seieren etter en teknisk knockout i tiende runde i storkampen, etter å ha malt og slitt ut McGregor kampen igjennom.

Flere sperret opp øynene under innveiingen ett døgn før kampstart, for der dukket nemlig Mayweather opp iført bare en grønn boksershorts - tydelig sponset av bettingselskapet Paddy Power.

Det spesielle er derimot at Paddy Power er irsk - akkurat som motstander McGregor.

Blant annet britiske Mirror har bitt seg merke i detaljen:

«De er vanligvis store fans av landsmannen McGregor, men nå har de sverget allianse med Mayweather», skriver avisa.

Mirror drar også RBK-spissen Nicklas Bendtner inn i saken. Dansken viste nemlig fram en boksershorts med samme reklame under fotball-EM i 2012. Bendtner fikk en massiv bot for stuntet som han gjennomførte etter scoring.

VURDERER: Norges beste boksere og MMA-fightere diskuterer hvem som vinner storkampen mellom Mayweather og McGregor. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Hån

Bettingselskapet har faktisk allerede gått så langt som å utbetale premier til de som har tippet på Mayweather som vinner av kampen. Oddsen hos bookmakerne ligger på rundt 1,25 på amerikaneren.

Mayweather har også fått spesiallaget undertøy med teksten «Always Bet on Black» - fritt oversatt til norsk: «Spill alltid på svart».

På sine egne hjemmesider forteller selskapet hvordan de fikk avtalen med Mayweather - og hvorfor de ikke støtter landsmannen McGregor.

- Vi er ikke diskriminerende. Ja, vi er irske, men vi får lov til å henge med ikke-irer også, sier en talsmann.

En annen forteller:

- Vi måtte legge patriotismen til side. Vi betaler også ut penger til de som har satset på Mayweather. Fordi vi sjekket, og fant ut at bare én av dem er bokser, sier en talsmann syrlig.

Foto: AFP PHOTO / John GURZINSKI
Foto: AFP PHOTO / John GURZINSKI Vis mer

Iren tyngst

De fleste holder bokseren Mayweather som favoritt før møtet med MMA-stjernen McGregor.

Under innveiing i natt, norsk tid, var fasiten følgende: Mayweather endte på 67,8 kg, mens den irske motstanderen var nesten to kilogram tyngre. McGregor veid inn til 69,4.

Og kamphanene benyttet anledningen til å slenge med leppa.

- Han kan snakke mye, men i morgen handler det om oss fightere, sier Mayweather.

- Vekt vinner ingen boksekamp. Fighting vinner kampen, sier amerikaneren.

McGregor hadde massiv støtte blant publikum i salen.

- Las Vegas er Irland i kveld, sier McGregor.

Foto: AP Photo/John Locher
Foto: AP Photo/John Locher Vis mer

Stor favoritt

Det ble uansett en historisk storkamp i Las Vegas søndag morgen - med verdens beste bokser, mot verdens best i MMA.

- Folk der ute vet så lite om boksing. Dette blir et stort show. Men det blir ingen stor boksekamp. Til det er Mayweather totalt overlegen, sa Ole Klemetsen nylig til Dagbladet.

Den danske bokseeksperten Claus Borre mener at alt presset hviler på Floyd Mayweathers skuldre.

- Han har helt klart mest å tape. Mayweather har flere ganger sagt at han er verdens beste bokser gjennom alle tider, og så skal vi også huske på at kampen er avviklet på Mayweathers premisser, sier Borre, ifølge NTB.

Viasats bokseekspert Roar Petajamaa har tidligere sagt:

- Mayweather har ikke bokset siden september 2015. Han er nok ringrusten. McGregor er i steinbra form. Men McGregor har selvfølgelig ikke teknikken og snerten til Mayweather i slagene. Mayweather kommer ikke til å være i nærheten av å stå rett fram, slik McGregor er vant til med motstanderne i MMA, sa Viasat-eksperten til Dagbladet nylig.

Foto: AFP PHOTO / John GURZINSKI
Foto: AFP PHOTO / John GURZINSKI Vis mer