SVARTE STRØMPER: Amanda Kurtovic og Norge vant enkelt mot Angola. Som eneste norske spiller har Kurtovic svarte, lange strømper for å hjelpe leggene. Heidi Løke og resten har hvite sokker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SVARTE STRØMPER: Amanda Kurtovic og Norge vant enkelt mot Angola. Som eneste norske spiller har Kurtovic svarte, lange strømper for å hjelpe leggene. Heidi Løke og resten har hvite sokker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Detaljen som skiller Kurtovic fra OL-venninnene: - Et problem

25-åringen imponerte mot Angola.

SVART: Strømpene til Amanda Kurtovic. Foto: AP Photo/Ben Curtis
SVART: Strømpene til Amanda Kurtovic. Foto: AP Photo/Ben Curtis Vis mer

RIO (Dagbladet): Amanda Kurtovic (25) spilte sin foreløpig beste OL-kamp da overraskelseslaget Angola ble banket 30-20.

Kurtovic scoret fire mål og bidro med mye godt spill. Den observante tv-seer - eller tilskuer på tribunen - kunne også se at 25-åringen skilte seg ut fra resten av lagvenninnene rent visuelt.

Mens resten av laget var iført hvite, vanlige sokker, hadde Kurtovic svarte strømper på begge leggene.

- Jeg skiller meg litt ut, hehe. Ja, hvorfor har jeg det? sier Kurtovic til Dagbladet med et lurt smil.

Hun fortsetter:

- Jeg sliter litt med leggene. De er stive, noe som faktisk har vært et problem over lengre tid. Derfor er det kompresjon i disse strømpene. Det er det ikke i de hvite sokkene, sier Larvik-spilleren som var både høyreving og høyreback i går.

HVITE SOKKER: Nora Mørk mot Angola.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HVITE SOKKER: Nora Mørk mot Angola. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Så det er ikke bare for synets skyld?

- Jaså, du synes det ser kult ut? Det er fint å spille med. Det er mest for komfort og for at beina skal føles best mulig. Jeg har hatt strekk og sånn, sier Kurtovic.

I går var hun en av Norges aller beste spillere og fikk 7 på Dagbladets spillerbørs. Bare Katrine Lunde fikk høyere karakter med 8.

- Vi var godt forberedt og hadde gjort en god jobb i forkant. Så det var en veldig fortjent seier, sier Kurtovic.

- Du ble taklet stygt et par ganger?

- Det går raskt i svingene og de har en uortodoks måte å spille på. De finter i hytt og pine og de løper i blindsonen. Det gjelder å følge med hele tida, og det var høyt tempo i kampen. Vi styrer fra start, sier 25-åringen, som ble taklet stygt i 2. omgang da en motspiller fikk direkte rødt kort.

- Det var nok ikke med vilje. Hun kom litt tett på meg, og det ble en hekt som så ganske stygg ut, men det går fint nå, sier hun

HVITE SOKKER: Camilla Herrem. Foto: AFP PHOTO / Ed JONES
HVITE SOKKER: Camilla Herrem. Foto: AFP PHOTO / Ed JONES Vis mer

- Er Angola et ekkelt lag å møte?

- Jo, det er litt skummelt. Det er ikke noe jeg tenker på. Går jeg hundre prosent inn i situasjonen så er det ofte vondere for den som står der, enn dersom jeg går halvveis inn. Jeg har møtt verre lag enn dette. Kasakhstan og sånne ting. Angola kan jo spille håndball, de er gode, sier Kurtovic.

- Er du overrasket over Angolas to første seire?

- Jeg tror vi fikk en realitysjekk da vi så at Angola slo to stormakter på rad. Det tente oss og vi skjønte at vi måtte gjøre en god jobb. Og det gjorde vi. Det har gått litt tregt for meg i starten av OL. Derfor er det godt for selvtilliten, sier Norges høyrekant.

Norges neste kamp er mot Montenegro fredag klokka 21.40 norsk tid.

RIO DE JANEIRO, BRASIL 20160810.
Sommer-OL i Rio 2016.  Håndball kvinner Norge - Angola
Heidi Løke, Nora Mørk Veronica Kristiansen og Stine Bredal Oftedal smiler og ler under håndballkampen mellom Angola og Norge under OL i Rio de Janeiro onsdag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
RIO DE JANEIRO, BRASIL 20160810. Sommer-OL i Rio 2016. Håndball kvinner Norge - Angola Heidi Løke, Nora Mørk Veronica Kristiansen og Stine Bredal Oftedal smiler og ler under håndballkampen mellom Angola og Norge under OL i Rio de Janeiro onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer