MÅ HA IS: Rune Almenning Jarstein får is på skulderen etter hver trening i Portugal. Men kampen er ikke i fare for landslagsmålvakten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅ HA IS: Rune Almenning Jarstein får is på skulderen etter hver trening i Portugal. Men kampen er ikke i fare for landslagsmålvakten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Detaljen som trigger Jarstein: - Det skal smelle litt

Må ha is på skuldra etter trening. Etterlyser et tøffere Norge.

BRAGA (Dagbladet): Rune Almenning Jarstein (31) har smerter i høyre skulder før Norges møte med Portugal søndag  kveld.

- Det er noen muskler som er litt vonde. Men det gikk fint å trene. Det er litt vondt, og jeg fikk det her nede (i Portugal). Det plager meg ikke nok til at kampen er i fare, sier Jarstein til Dagbladet.

Etter hver at de siste treningsøktene i Braga har målvakten teipet fast en ispose til skuldra. Men han ser ikke på det som et problem.

31-åringen mener heller at det trigger ham til å yte det lille ekstra.

- Jo, jeg iser ned for å være sikker og samtidig gjør jeg noen øvelser. Men noen fare er det ikke. Sånn er det å være keeper. Det skal smelle litt på treninger og jeg liker at spillere trykker til litt ekstra, sier Jarstein.

Formtopp Jarstein som kan se tilbake på en god sesong og går inn i sommermånedene som førstekeeper i Hertha Berlin - og på det norske landslaget.

For ett år siden var han tredjekeeper og veien fram så tung ut for den tidligere Viking-, RBK- og Odd-målvakten. Men godt treningsarbeid og tålmodighet sørget for at han avsluttet sesongen med 28 kamper og som Herthas faste sisteskanse.

- Ja, det kan nok være en av mine beste sesonger, sier Jarstein til Dagbladet, før Norge møter Portugal til privatlandskamp i morgen kveld.

- Hvordan forklarer du oppturen?

- Jeg trente godt i fjor sommer og kom tilbake i fin form. Da hadde vi også fått ny keepertrener som tydeligvis hadde tro på meg. Jeg tok vare på sjansene jeg fikk. Det er viktig! Jeg må være forberedt. Jeg var jo fast i Tippeligaen og dette er den første sesongen jeg er fast i Bundesliga. Det er et helt annet nivå. Jeg må innrømme at jeg aldri har følt meg bedre enn nå og det var vært gøy å være med på en slik opptur for Hertha, sier målvakten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Den tyske hovedstadsklubben imponerte store deler av sesongen og lå på en fin-fin 3. plass før ligainnspurten. Sju kamper uten seier - derav fem tap - sendte derimot laget ned til en 7. plass til slutt.

Lagets formsvikt Jarstein har markert seg som en av lagets viktigste spillere, og måtte også tåle å havne i overskriftene da klubben slet. Da Hertha overraskende tapte 1-2 for Darmstadt tidligere i mai, sa Jarstein tydelig ifra til motspiller Sandro Wagner som feiret foran Hertha-fansen etter scoring. Nordmannen fikk gult kort - og var tydelig oppgitt etter matchen.

- Jeg har ingen kommentar til det som skjedde i den kampen. Det er glemt og jeg vil heller se framover, sier Jarstein.

- Hvordan opplevde du sesongavslutningen?

- Det er vanskelig å si hva som skjedde. Før forrige landslagspause gjorde laget det veldig bra. Vi lå på tredjeplass i serien, men etterpå har vi ikke vunnet en kamp. Alle lag får en liten nedtur i løpet av en sesong, men vår varte kanskje litt for lenge... Klubben er likevel fornøyd med en 7. plass. Det er mer enn vi forventet, sier Jarstein.

Mot Portugal spiller Jarstein sin landskamp nummer 40. Så venter en kort ferie før sesongoppkjøringa til en ny Bundesliga-sesong starter for fullt.

- Jeg trener hardt og står på hver dag. Jeg må være konsentrert hele tida, for jeg vet hvor for ting endrer seg. Fotballen snur fort og det kan jo snu den gærne veien også. Nå skal jeg kose meg med denne landslagssamlinga og så komme fit tilbake til Tyskland i sommer, sier 31-åringen.

Portugal - Norge spilles klokka 21.45 søndag kveld. Kampen vises på Max.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.