INNBYTTER: Lionel Messi startet på benken, men kom inn mot slutten av 1-1-kampen mellom Barcelona og Real Madrid i går. Messi og lagkameratene spilte uten kinesiske tegn på ryggen. Foto: NTB Scanpix
INNBYTTER: Lionel Messi startet på benken, men kom inn mot slutten av 1-1-kampen mellom Barcelona og Real Madrid i går. Messi og lagkameratene spilte uten kinesiske tegn på ryggen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Barcelona ble nektet kinesiske tegn:

Detaljen tv-seere ikke fikk se

Måtte bytte drakter rett før kampstart mot Real Madrid.

  • Barcelona - Real Madrid 1-1

De to spanske gigantene Barcelona og Real Madrid spilte 1-1 på Camp Nou i går kveld etter scoringer av Lucas Vázquez (6. min.) og Malcom (57.). Dette var det første møtet i semifinalen i Copa del Rey, og returkampen spilles i Madrid 27. februar.

Men hjemmelaget måtte bytte drakter rett før kampstart.

Barcelona ønsket å markere kinesisk nyttår under storkampen, men ble nektet av det spanske fotballforbundet, skriver Marca.

Katalanerne hadde nemlig laget drakter med kinesisk skrift under det tradisjonelle spillernavnet øverst på ryggen.

Rett før kampstart fikk Barcelona derimot et nei fra forbundet. Ifølge flere medier skal spillere ha benyttet trøyer med kinesisk skrift før avspark, men ved kampstart var det vanlige drakter på fotballspillerne.

NEKTET: Barcelona ble nektet å spille med disse trøyene med kinesisk tegn under navnet. Foto: REUTERS/Albert Gea
NEKTET: Barcelona ble nektet å spille med disse trøyene med kinesisk tegn under navnet. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

Barcelona er en av de største fotballklubbene i verden og varslet lenge før kampen at gesten handler om markering av den kinesiske nyttårsfeiringen.

Klubben skal også på turné til Kina etter sesongslutt.

Det brasilianske stjerneskuddet Malcom reddet uavgjort for hjemmelaget i 2. omgang i går. Angriperen utnyttet en keeper på bærtur og var litt heldig som avsluttet mellom Real Madrid-forsvaret og i mål.

- Kampene mot Madrid er alltid de tøffeste i året. Vi holdt roen og sikret uavgjort. Vi må ha samme intensitet i returkampen for å ta oss videre, sier Malcom.

Barcelona-veteran Sergio Busquets forteller:

- Det var fortjent med uavgjort. Det var en tett kamp. Begge lag hadde sjanser, men ingen fortjente seieren. Jeg vil si det er 50/50 hvem som går videre, sier Busquets.

I den spanske cupen er alt fortsatt åpent, men i hjemlig serie ligger Barcelona best an i jakten på gull. Barcelona topper La Liga med 50 poeng. Bak følger Atletico Madrid med 44 og Real Madrid med 42.