Detroit til NHL-finalen

Jakter på Stanley Cup nummer 11.

Henrik Zetterberg scoret ett mål og hadde en assist da svensklaget Detroit tok seg til finalen i Stanley Cup med 4-1-seier mot Dallas.

Red Wings vant conferencefinalen i vest med 4-2 i kamper. Nå venter Pittsburgh i det som blir en superspennende NHL-finale.

Detroit vant de tre første kampene, men Dallas ga ikke opp og reduserte til 2-3 i kamper. Natt til tirsdag var det imidlertid liten tvil.

Kris Draper ordnet 1-0 etter bare 3.45 minutter. Zetterberg og landsmannen Nicklas Lidström sto for assistene da Pavel Datsjuk doblet ledelsen i overtall etter 11.41 i åpningsperioden.

Dallas Drake hadde målgivende på Drapers mål og sto selv for 3-0 med et håndleddsskudd etter 16.17. Det punkterte langt på vei kampen. Svensken Mikael Samuelsson noterte assist.

Detroit var ikke ferdigscoret. I undertall kunne Zetterberg sette inn 4-0. Det var svenskens 11. mål i sluttspillet. Dallas reduserte i overtall ved Stephane Robidas tidlig i sluttperioden, men Stars kom ikke nærmere.

Dermed er Detroit Red Wings klar for sin første Stanley Cup-finale siden 2002. Da slo de Carolina Hurricanes 4-1 i kamper. Detroit har vunnet ti Stanley Cup-finaler, Pittsburgh to.

Første finalekamp går i Detroit 24. mai.

FINALEGJENGANGER: Detroit Red Wings har ti finaleseire fra før. Nå er de klare for en ny Stanley Cup-finale. Foto: AFP
FINALEGJENGANGER: Detroit Red Wings har ti finaleseire fra før. Nå er de klare for en ny Stanley Cup-finale. Foto: AFP Vis mer

(NTB)

Detroit til NHL-finalen