Detroit vant Stanley Cup

Brendan Shanahan scoret to da Detroit Red Wings slo Carolina Hurricanes 3-1 og vant sin tiende Stanley Cup.

I finalen, som spilles i best av sju kamper, var det ikke nødvendig med mer enn fem kamper i år. Detroit var suveren og vant 4-1 sammenlagt etter den siste seieren over Carolina natt til fredag.

Det er tredje gang Red Wings vinner Stanley Cup-finalen i løpet av de siste seks årene, og ingen lag har vunnet så mange finaleseirer som Detroit-laget.

Trener Scotty Bowman vant sin niende Stanley Cup som trener, og etter kampen ga han beskjed om at nå fikk det være nok. Han legger opp trenerkarrieren, men det gjør han som den mestvinnende treneren i Stanley Cup-historien.

Nattens kamp var målløs til vel fire minutter ut i annen periode. Da tok Red Wings ledelsen ved Tomas Holmström. Shanahan scoret de to siste målene for Detroit-laget. Det ble 2-0 etter vel 14 minutter, men da de fleste trodde at alt var avgjort, reduserte Carolina i sluttminuttene av den andre perioden.

Den tredje scoringen kom i siste periode, men da klarte ikke Carolina å komme tilbake og Red Wings kunne av banen med Stanley Cup-seier nummer ti.

(NTB-Reuters)

<B>KEEPERHELT:</B> Tsjekkiske Dominik Hasek kunne løfte Stanley Cup i natt.