Dette angrepet koster VIF-supporteren tre år

Får ikke se Vålerenga før høsten 2010.

(Dagbladet.no) Bare 12 minutter inn i kampen mellom Sandefjord og Vålerenga på søndag ble Toni Nhleko liggende på gresset med smerter.

En Vålerenga-supporter kastet en ølboks på Nhleko - som etter hvert kunne fortsette.

Klanen tok selv affære og dyttet mannen ut til politiet ved siden av tribunen. Det var da en svært hissig stemning på tribunen - og supporteren var lite populær blant sine egne.

Fotball- og hockeyforbud

Nå har Vålerenga-styret bestemt seg for å nekte mannen adgang på Vålerenga-kamper i tre år - fra dagens dato til høsten 2010. Utestengelsen gjelder for både fotball- og ishockeykamper.

Ifølge administerende direktør Pål Breen var det et enstemmig styre som fattet den knallharde straffen.

«Vedkommende utestenges i tråd med klubbens eget regelverk fra alle arenaer Vålerenga deltar på, både fotball og ishockey, i tre år fra dagens dato.

I tilegg til dette må vedkommende selv stå til ansvar for en eventuell bot fra NFF til Vålerenga Fotball. Hvis dette ikke følges opp vil vedkommende være utestengt utover de tre årene, inntil beløpet er tilbakebetalt.

NHLEKO TRUFFET AV ØLBOKS: Sandefjord-spiller Toni Nhleko ble truffet av en ølboks som ble kastet fra Vålerenga-tribunen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
NHLEKO TRUFFET AV ØLBOKS: Sandefjord-spiller Toni Nhleko ble truffet av en ølboks som ble kastet fra Vålerenga-tribunen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Vålerenga Fotball tar sterk avstand fra alle handlinger som inneholder rasisme, vold eller ytringer som skader sportens omdømme,» heter det i en pressemelding fra VIF.

- Vi har kontroll

Klanen selv oppsummerer hendelsen på denne måten:

«En ølboks kastes fra en full og dum Vålerenga-supporter. Den treffer Toni Nhleko, og Sandefjord-spilleren blir liggende. Før dommeren rekker å blåse av spillet har alle vi som står rundt kasteren gitt ham beskjed om å pelle seg ut. Våre egne vakter tar tak i gutten, sender ham ut, og på veien gjennom folkemengden får han seg et par på kjeften.

Beskjeden er klar: Dette vil vi ikke ha noe av!

Dette er ikke oppførsel som er forenlig med å stå som Vålerenga-supporter på en tribune. Og like mye er det en beskjed til vår klubb, diverse arrangørklubber og til lokale lensmenn og småkonger over hele landet: Vi har den nødvendige kontrollen på tribunen. Selvjustisen fungerer og korreksen vi sender er mer enn tydelig.»

INDREJUSTIS: Klanen tok selv affære - og dyttet ølbokskasteren ut til politiet.