Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette angrer Solskjær på

Ole Gunnar Solskjær er fortsatt bitter etter måten karrieren endte.

ANGRER: Ole Gunnar Solskjær forteller i et nytt intervju at han angrer på at han ikke avsluttet karrieren på topp. Her fra hans siste kamp som spiller i FA Cup-finalen 19. mai 2007. Foto: Shutterstock/Back Page Images
ANGRER: Ole Gunnar Solskjær forteller i et nytt intervju at han angrer på at han ikke avsluttet karrieren på topp. Her fra hans siste kamp som spiller i FA Cup-finalen 19. mai 2007. Foto: Shutterstock/Back Page Images Vis mer

Ole Gunnar Solskjær avslører at å se på Michael Jordan-dokumentaren The Last Dance har minnet han på skuffelsen over å ikke kunne avslutte karrieren på topp.

Netflix-dokumentaren, som handler om Michael Jordans siste sesong for Chicago Bulls i 1997-98-sesongen, har blitt sett av nesten 24 millioner. Blant annet den norske Manchester United-manageren.

I et intervju med Shiv Nadar Foundation, gjengitt av Daily Mail, forteller Solskjær at han ble fascinert av å se på spilleren, talentet og lederen Michael Jordan.

Jordan la opp etter å ha vunnet NBA-gull den nevnte sesongen, men gjorde et toårig comeback for Washington Wizards i 2001.

For Solskjær sin del ble det stopp på spillerkarrieren i 2007 etter flere år med store skadeproblemer.

- Jeg er sulten, man er aldri fornøyd med hva man har gjort. Man vil alltid forbedre seg fram til man mentalt ikke kan gjøre noe mer, forteller Solskjær i intervjuet.

- Var klar for å fortsette

Problemene for Solskjær begynte med en kneskade etter en Champions League-kamp i september 2003. Skadeproblemene ble mange i åra i etterkant og i august 2007 bestemte kristiansunderen seg for å si stopp.

- For meg personlig måtte jeg legge opp på grunn av kneet mitt, så jeg måtte stoppe fysisk sett, men mentalt var jeg klar for å fortsette, avslører Solskjær.

I motsetning til Michael Jordan som avsluttet karrieren i Chicago Bulls på topp, følte Solskjær at han aldri fikk den slutten han ønsket seg.

Fortsatt litt bitter

Til tross for at han noterte seg for 19 kamper og sju mål i sesongen som endte med seriegull for Manchester United, er kristiansunderen fortsatt litt bitter på karrierens punktum.

- Man er heldig hvis man kan legge opp når man er på topp, og du føler at man ikke har den drivkraften lenger. Jeg ønsker jeg hadde den følelsen, forteller United-manageren.

Solskjær mistet hele 04/05-sesongen med skader og spilte bare fem kamper den påfølgende sesongen før han kom tilbake i det som endte med å være hans siste sesong som spiller.

Kristiansunderen fortsatte karrieren i United som både spisstrener og reservelagstrener før han vendte snuten hjem til Molde i 2010.

I disse dager forbereder Solskjær sitt United-mannskap til sesongoppstart borte mot Tottenham 19. juni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!