SURLEPPA: Louis van Gaal virket å være alt annet enn fornøyd med Manchester Uniteds innsats mot Swansea søndag ettermiddag. Nå går det rykter i England om at han er på jakt etter en ny spiss. Foto: Privat
SURLEPPA: Louis van Gaal virket å være alt annet enn fornøyd med Manchester Uniteds innsats mot Swansea søndag ettermiddag. Nå går det rykter i England om at han er på jakt etter en ny spiss. Foto: PrivatVis mer

Dette ansiktsuttrykket sier alt om scoringsformen til Manchester United. Nå jakter han ny spiss

Fransk stortalent.

(Dagbladet): Det var ikke noe premieglis Manchester Uniteds manager Louis van Gaal satte opp da han forlot Liberty Stadium i Swansea søndag kveld.

Twitterbrukeren @waltersjo foreviget den 64 år gamle nederlenderen da han var på vei inn i bussen, og det var lett å se at han har hatt bedre dager på jobben.

Med 1-2 i sekken og sesongens første baklengsmål ligger nå de røde djevlene fra Manchester fem poeng bak den lyseblå byrivalen Manchester City, og problemene på topp fortsetter.

Tre scoringer er beholdningen på de første fire kampene, og vinnermålet mot Tottenham i seriepremieren var i tillegg et selvmål.

Snudde kampen Den første omgangen av søndagens kamp bar preg av at lagene følte på hverandre og ingen ville ta store sjanser som igjen ville blottlegge dem bakover.

Hjemmelaget noterte seg for de største målsjansene og hadde blant annet et skudd i stolpen, men etter en målløs første omgang var det gjestene som tok ledelsen.

Luke Shaw, som så langt denne sesongen har sett langt mer ut som den 18-åringen van Gaal signerte fra Southampton i fjor sommer, fant Juan Mata i feltet og spanjolen gjorde ingen feil der han enkelt satte ballen i nettaket.

Men bortejubelen varte ikke lenge. Etter en drøy time fant et innlegg fra assist-kongen Gylfi Sigurdsson pannebrasken til Andre Ayew og vips så var det balanse i regnskapet.

Men waliserne stoppet ikke der. Nok en gang var Ayew involvert, denne gangen som tilrettelegger, og fra spiss vinkel kunne Bafetimbi Gomis sette inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet. Hans fjerde Premier League-mål på like mange kamper denne sesongen.

- Det er ikke bra Van Gaal innrømmet selv etter kampen at grepene Swansea tok på 0-1 ble for mye å hanskes med. Garry Monk satte da inn Ki Sung-yueng på midten og dyttet Ayew opp i tospann med Gomis med Sigurdsson rett bak.

- Først må man skape sjanser og når man skal score mål så må man ha flaks. Det har vi ikke for øyeblikket. Motstanderen endret formasjonen etter 1-0 og vi klarte ikke å henge med. Det er ikke bra, sa han.

LEDELSEN: Spanske Juan Mata ga gjestene ledelsen like etter hvilen, men gleden skulle vise seg å bli kortvarig. Foto: EPA/GEOFF CADDICK/NTB Scanpix
LEDELSEN: Spanske Juan Mata ga gjestene ledelsen like etter hvilen, men gleden skulle vise seg å bli kortvarig. Foto: EPA/GEOFF CADDICK/NTB Scanpix Vis mer

- Vi tapte kampen på de fem minuttene og det er synd, fordi vi kontrollerte. Vi må være kompakte, men vi var nok for dominante til å gjøre det.

Van Gaal la også til overfor engelsk presse at dagens tap ikke endrer hans syn på kjøp eller salg de siste par dagene av overgangsvinduet.

Jakter fransk stortalent Selv om nederlenderen står på at laget hans er godt nok, bar ryktebørsen natt til mandag preg av det stikk motsatte.

The Telegraph skriver at Manchester United er villige til å gamble på at 19 år gamle Antony Martial er løsningen på deres scoringsproblemer.

Det er ventet at Javier Hernandez forsvinner ut portene på Old Trafford og reiser til Bayer Leverkusen før overgangsvinduet stenger, og med en Wayne Rooney og en Memphis Depay som sliter med å finne veien til nettmaskene i Premier League er det glissent i målprotokollen så langt.

Monaco-spissen har notert seg for 11 mål på 43 kamper for laget fra fyrstedømmet, og ble nylig kalt opp på a-landslaget for første gang.

Prislappen skal være på svimlende 36 millioner pund, noe som tilsvarer omlag 460 millioner norske kroner. Voldsomt om man tenker på at han for bare to år siden kom til Monaco fra Lyon for 46 millioner kroner.

FIRE STRAKE: Med søndagens vinnermål har Bafetimbi Gomis scoret i de fire første seriekampene i årets sesong. Foto: Reuters / Rebecca Naden / NTB Scanpix
FIRE STRAKE: Med søndagens vinnermål har Bafetimbi Gomis scoret i de fire første seriekampene i årets sesong. Foto: Reuters / Rebecca Naden / NTB Scanpix Vis mer