- Dette året har vært et gjennombrudd

Cecilia Brækhus (29) holder fire mesterskapsbelter, og har aldri har vært en bedre bokser enn nå. - Jeg har fått mer respekt, sier boksingens førstedame.

MESTEREN: Cecilia Brækhus poserer med to av sine fire VM-belter etter å ha slått Mikaela Lauren i høst. Foto: Scanpix
MESTEREN: Cecilia Brækhus poserer med to av sine fire VM-belter etter å ha slått Mikaela Lauren i høst. Foto: ScanpixVis mer

Stem på din favoritt til Folkets idrettspris nederst i artikkelen.

(Dagbladet): 29-åringen fra Bergen bokset tre kamper i år, og vant alle tre. Det har i det hele tatt vært et godt år for «boksingens førstedame».

- Sesongen har vært hektisk og morsom. Den har vært et gjennombrudd. Jeg har blitt mye bedre og mer stabil. Har rett og slett blitt en veldig god bokser, sier hun til Dagbladet.

Oktober og november ble hektiske måneder for Brækhus. For første gang på veldig lenge gikk hun kamper med bare noen ukers mellomrom, og gjorde det med bravur.

Respekt
Både bråkjekke Mikaela Lauren og Eva Halasi fikk gjennomgå i ringen, og måtte mørbanket forlate den.

2010 har vært året der Brækhus føler hun endelig blir tatt på alvor.

- Jeg har fått mer respekt både i Norge og utlandet. Spørsmålene dreier seg mer om idrett, og jeg får flere boksetilbakemeldinger. Den siste kampen min mot Halasi ble sendt direkte i Norge og Danmark. Den mot Lauren ble sendt i Norge, Tyskland og Sverige, sier hun fornøyd.

Brækhus er veldig glad for å være nominert til Folkets Idrettspris, spesielt fordi hun ofte blir oversett i hjemlandet.

- Folket er det viktigste for meg i og med at proffboksing er forbudt i Norge. Å bli nominert på for eksempel Idrettsgallaen ville nok blitt for politisk ukorrekt. Det er veldig viktig for meg å bli satt pris på, sier hun.

Stjernemøte
Nå drømmer hun om ny tittelkamp på nyåret, og får Brækhus det som hun vil blir samtlige fire belter satt på spill.

- Jeg vil møte newzealandske Daniella Smith som har IBF-tittelen. Da blir det mine belter mot hennes, og vinneren kommer til å holde de fire store.

Brækhus har kommet veldig langt som bokser siden hun ble proff i 2007, og flyttet til Tyskland. Da hun ankom treningsstudioet var det henne og ti herreboksere. Det var ikke alltid lett.

- Det var mye vitsing og hoiing da jeg først kom. Guttene der visste ikke helt hvordan de skulle reagere på en kvinnelig bokser. Jenter må jobbe hardere og nesten være bedre enn mennene for å bli akseptert. Nå er ikke kjønnet mitt et tema lenger, sier hun.