STØTTE ... ENN SÅ LENGE: David Moyes ble selv pekt ut av Sir Alex Ferguson til å bli den legendariske managerens etterfølger. Det har vist seg å bli en stri tørn for den tidligere Everton-sjefen, og med et dårlig resultat i dag er Manchester United ute av samtlige turneringer. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
STØTTE ... ENN SÅ LENGE: David Moyes ble selv pekt ut av Sir Alex Ferguson til å bli den legendariske managerens etterfølger. Det har vist seg å bli en stri tørn for den tidligere Everton-sjefen, og med et dårlig resultat i dag er Manchester United ute av samtlige turneringer. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

Dette banneret kan snart forsvinne. «The Chosen One» kan bli «The Chosen Gone»

- Fire av fem United-supportere vil ha Moyes ut.

Følg Manchester United-Olympiakos i vårt Fotballstudio

(Dagbladet): Da David Moyes ruslet av Old Trafford etter å ha blitt knust sønder og sammen av Liverpool på søndag, kunne han se opp til venstre på et stort banner på Stretford End.

«The Chosen One», og ved siden av - et bilde av seg selv med en innbitt og bestemt mine.

Han ser ikke like bestemt ut nå. Men ganske mye eldre.

Tålmodighet Ikke alle nye managere får denne formen for støtte når de tar over en storklubb, men så er det heller ikke alle som får en slik velsignelse og anbefaling av Sir Alex Ferguson selv.

- Stand by your manager, sa Ferguson under sin siste opptreden som manager på Old Trafford. Og det har United-fansen gjort.

På hver eneste kamp har de sunget Moyes' navn, men all tålmodighet har sin grense.

Bortekampen mot Olympiakos var et vendepunkt for mange, og etter å ha blitt feid av banen av erkerivalen i helga har enda flere endret mening.

«The Chosen Gone» Ifølge The National viser undersøkelser at 80 prosent at supportere som går på kamp vil ha skotten vekk fra roret. Tålmodigheten er i ferd med å ta slutt.

Det skal også ifølge avisa være snakk om å ta ned eller dekke til banneret under dagens kamp for å vise klubben at supporterne ikke finner seg i tingenes tilstand.

Twitter sies det at banneret vil bli hengende i kveld for å støtte opp om laget og manageren i håp om at det kan få dem videre til kvartfinalen i Champions League, men skulle de ryke ut og tape mot nabo Manchester City om halvannen uke - da henger bokstavelig talt banneret i en tynn tråd.

Sammen med tilhengernes støtte.

Enn så lenge murres det ikke høylytt fra Glazer-familien og i korridorene rundt styrerommet, men også de som driver butikk vet at et godt varemerke er tuftet på suksess.

Og som Andy Mitten så fint skriver det i sin spalte. Skjer det ikke noe veldig snart, kan fort «The Chosen One» bli «The Chosen Gone».

Les Dagbladets odds-ekspert Lars Dybwads tips for dagen