Dette «beistet» står i veien for Liverpool

- Han er kjent som verdens sterkeste fotballspiller.

VERDENS STERKESTE:  Liverpool må bryne seg på verdens sterkeste fotballspiller i Adebayo Akinfenwa i kveldens kamp. Foto: Jed Leicester / Action Images / NTB Scanpix
VERDENS STERKESTE: Liverpool må bryne seg på verdens sterkeste fotballspiller i Adebayo Akinfenwa i kveldens kamp. Foto: Jed Leicester / Action Images / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg AFC Wimbledon - Liverpool i Dagbladets fotballstudio fra 20:55

(Dagbladet): Brendan Rogers Liverpool spiller i kveld sin første kamp etter det ble klart at legenden Steven Gerrard gir seg i klubben i sommer. Motstanderen er AFC Wimbledon.

FA-cupkampen blir spesiell for begge lag.  AFC Wimbledon ble stiftet i 2002 som en protest fra fansen. Den er i dag eid av fansen.

Ny klubb «Gamleklubben» Wimbledon ble i 2003 flyttet til Milton Keynes, og året etter byttet klubben navn til Milton Keynes Dons. Det førte til at de fleste opprinnelige supporterne kuttet alle bånd til klubben, og gikk over til å støtte AFC Wimbledon.

Den ferske klubben har kjempet seg fra bunnen i det engelske ligasystemet -  og i 2011 tok de endelig skrittet opp i det offisielle ligasystemet da de ble klare for League Two (nivå fire).

I skrivende stund ligger laget på en 12. plass i ligaen som har vært tilholdsstedet i fire sesonger.

- Det har vært en formidabel reise, sier formann i den norske supporterklubben Norsedons, Endre Kleiven til Dabladet.

Kveldens kamp blir likevel ikke den største for Kleiven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.