- Dette beltet symboliserer blod, svette, tårer og tålmodighet

Cecilia Brækhus fikk endelig holde sitt nyeste belte.

BERLIN (Dagbladet): I september vant Brækhus kampen mot Ivana Habazin i København, og sikret seg det fjerde store beltet, IBF. Det betyr at hun nå har samlet beltene fra de fire store forbundene (WBC, WBO, WBA og IBF).

Mottok beltet Det har gått snaue to måneder siden den kampen, men i går fikk hun det synlige beviset, da hun mottok det blå IBF-beltet i gymmen hun trener i utenfor Berlin.

- Det er helt nydelig, jeg tror faktisk det er det fineste av dem, sier hun mens hun studerer det nypussede beltet nøye.

- For meg er det mer verdt enn gull, dette beltet symboliserer blod, svette, tårer og tålmodighet. Jeg må legge det vekk for å fokusere på neste kamp, men først må jeg bare se litt på det, sier hun.

Brækhus er tilbake i full trening i Berlin, og 29. november møter hun tyske Jennifer Retzke i ringen i København. Retzke er en obligatorisk utfordrer, satt opp av IBF, og ranket som nummer 13 i verden.

- Det er helt ok. Jeg har hatt tre tøffe kamper i år, og hvis ikke jeg møter Retzke mister jeg beltet, så det er helt greit på slutten av et år som dette.

Møttes i ringen I går møtte hun den tyske jenta for første gang, men Brækhus med sine fire VM-belter og 26 seire på 26 kamper er klar favoritt mot den tyske 29-åringen, som har vunnet 15, én uavgjort og har ett tap på sine 17 kamper.

- Nå er jeg klar for kamp, sier Brækhus etter å ha stirret den tyske jenta inn i øynene.

Mens Brækhus er proffbokser på fulltid kom den tyske jenta til gymmen rett fra jobb, som mediedesigner.

- Jeg jobber åtte timer hver dag, og det må jeg gjøre for å tjene penger, sier Retzke til Dagbladet.

Sparringspartnere Brækhus sikret seg IBF-beltet i kampen mot Habazin i september, og etter kampen kunngjorde den kroatiske bokseren at hun kom til å slutte med boksing for å konsentrere seg om studiene. Nå er Habazin derimot blitt én av tre sparringspartnere for Brækhus.

- Det er veldig moro å sparre med en så god bokser. Hun er et kjempetalent, og nå har hun bestemt seg for å fortsette karrieren, sier Brækhus til Dagbladet.

- Sparringen går veldig bra, det er ikke så lenge siden siste kamp, så nå handler det om å holde humøret og motivasjonen oppe, gjøre en kort prosess med Retzke, og ta en lang og god juleferie, sier hun med et smil.

Brækhus er storfavoritt i kampen. Ja, faktisk så stor favoritt at hun roser hyller at motstanderen for i det hele tatt å tørre tør å stille i ringen- så stor er forskjellen.

- Hvor lenge tror du at hun holder ut?

- Man vet aldri hva som skjer, Det kommer alltid overraskelser, men vi får se, svarer Brækhus med et lurt smil.