Stortingets blokkering av nettgambling

Dette betyr det nye stortingsvedtaket for deg som spiller på utenlandske spillselskaper

Hovedmålsettingen med dagens stortingsvedtak er å hindre nordmenn i å bruke utenlandske spillselskaper. Hva betyr egentlig det i praksis?

NYTT VEDTAK: Stortinget vil blokkere nettgambling, og vil sikre at flere av pengene folk bruker på spill, kommer norske barn og ungdom til gode. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
NYTT VEDTAK: Stortinget vil blokkere nettgambling, og vil sikre at flere av pengene folk bruker på spill, kommer norske barn og ungdom til gode. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag blir stortingsforslaget om blokkering av utenlandske spillselskaper tatt opp til avstemning. Ifølge komiteens 1. nestleder Anette Trettebergstuen (Ap), er utfallet allerede gitt.

- Det vil bli vedtatt. Vi har fått gjennomslag for virkemidler som andre land bruker, og som virker, sa Trettebergstuen til Dagbladet for to uker siden.

Men hva vil egentlig det nye vedtaket føre til?

- I praksis betyr det først og fremst at man vil sikre at flere av pengene folk bruker på spill, kommer barn og unge i Norge til gode, svarer Kari Henriksen (Ap) på Dagbladets spørsmål om hva vedtaket betyr i praksis for alle nordmennene som spiller på Unibet, Bet365, Coolbet og andre utenlandske spillselskaper.

Hun sier også at kundene ikke straffes, dette er rettet mot spillselskapene.

Vil følge nøye med

Henriksen er Arbeiderpartiets representant i familie- og kulturkomiteen. Sammen med KrF har de fremmet forslaget.

- Ved dette flertallet gir Stortinget marsjordre til regjeringen om å få fortgang i arbeidet med å styrke Lotteritilsynets muligheter til kontroll og sanksjoner. Noen av disse endringene er lovsaker. De må regjeringen komme tilbake til Stortinget med, sier Henriksen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.