- Dette betyr «hold kjeft, England», på svensk eller zlatansk

Engelsk presse gremmes av fansens Andy Carroll-rop.

Sverige  - England 4-2.

(Dagbladet): Zlatan visste utmerket godt at han ikke var høyt verdsatt i Storbritannia - før han hamret inn fire mål mot England i går kveld.

- Det er sånn engelskmennene er. Scorer du mot dem, så er du en god spiller. Scorer du ikke, er du ikke en god spiller. Jeg husker Lionel Messi før Champions League-finalen i 2009. Da scoret han mot Manchester United, og plutselig var han verdens beste.

- Kanskje de sier noe liknende om meg nå, gliste Zlatan i går kveld.

Spiser ord  31-åringen bak det hårreisende 4-2-målet i går kveld (se videovinduet øverst i saken, eller klikk her for å se klippet i ny sak), har så rett så rett.

Om han ikke hylles som en Messi innser britiske fotballjournalister at det er på tide å gi svensken status som en av de aller, aller beste på planeten Fotball.

Daily Telegraph sier det rett ut:

FIRE MÅL SOM SVAR? Britisk presse mener Zlatan Ibrahimovic reagerte på tilrop fra tribunen tidlig i kampen.Foto: REUTERS/Phil Noble / Scanpix
FIRE MÅL SOM SVAR? Britisk presse mener Zlatan Ibrahimovic reagerte på tilrop fra tribunen tidlig i kampen.Foto: REUTERS/Phil Noble / Scanpix Vis mer

«Zlatan Ibramovic tvinger engelske kritikere til å spise sine ord». I så fall tygges det så det knaker og kjever går ut av ledd i de fleste aviser og TV-stasjoner.

«Zlatan er et null» Avisa foreslår at den nybygde Friends Arena, oppkalt etter en antimobbekampanje, skal få navnet «Zlatan Ibrahimovic Arena». Fordi «Sveriges helt spesielle kaptein» nå må spørres om han kan la England få være i fred.

Svenske Expressen minner i dag om følgende nedlatende uttalelse fra Daily Mirror-redaktør Martin Lipton om Zlatan i fjor.

- I England er han et null. Ingen i England tror han kan spille. De har hørt om han, det vet han spiller for store lag, de har sett han score mål på TV. Men han har aldri gjort det mot et engelsk lag. Han er alltid en skuffelse, sa Lipton.

Men det var da, Lipton er mektig mett av sin egen slakt og skriver i dag at Zlatan er «et ikon i verdensklasse» som forbløffet alle på stadion.

- Knust av han som underpresterte, revet i filler av mannen ingen i England virkelig trodde på, skriver Lipton.

- En ræva Carroll The Sun kan fortelle at engelske fotballfans i Sverige ropte nedsettende vendinger om Zlatan da svensken skjøt utenfor tidlig i kampen.

- Du er bare en ræva Andy Carroll, ljomet det fra England-fansen

IKKE ET KOMPLIMENT: Da England-fansen om Andy Carroll, her i West Ham-trøya, var det nemlig snilt ment. 23-åringen som kostet Liverpool 35 millioner pund har ikke scoret for West Ham ennå. Han står med bare seks ligamål på 44 kamper for Liverpool. Foto: REUTERS/Nigel Roddis  / Scanpix
IKKE ET KOMPLIMENT: Da England-fansen om Andy Carroll, her i West Ham-trøya, var det nemlig snilt ment. 23-åringen som kostet Liverpool 35 millioner pund har ikke scoret for West Ham ennå. Han står med bare seks ligamål på 44 kamper for Liverpool. Foto: REUTERS/Nigel Roddis / Scanpix Vis mer

Tonen var en helt annen da Zlatan scoret det fjerde målet, det utrolige brassesparket du nå har sett (ja, ikke sant?) flere ganger.

- De besøkende supporterne ertet ham ikke lenger, faktisk applauderte de den briljante prestasjonen. Hvor ofte i engelsk fotballhistorie har Three Lion-supportene klappet for en motspiller? Så bra var målet - helt sikkert et av de beste som er scoret noensinne.

Storbritannias største avis mobber ikke lenger Zlatan, de sparker heller litt mot sin egen debutant Wilfried Zaha - 20-åringen tirsdag freidig uttalte at bare Leo Messi og Christiano Ronaldo er bedre enn ham.

- Vel, nå må han vurdere å regne seg selv som den fjerde beste i verden, også bak Zlatan Ibrahimovic.

Hold kjeft! The Guardian nøyer seg med å slå fast at 99,9 prosent av alle verdens fotballspillere ikke en gang ville tenkt tanken på det Zlatan fikk til i det 90. minutt.

- Han leverte et latterlig brassespark, som gik i mål fra 30 meter. Jeg tror dette betyr «hold kjeft, England», på svensk eller zlatansk.

Telegraph-skribent Henry Winter er lyrisk om målet som huskes aller best, han mener det vil bli hyllet verden over og er en påminnelse om lykken i fotballen.

ZLAT! Storbritannias største avis skriver om vidundermålet.
ZLAT! Storbritannias største avis skriver om vidundermålet. Vis mer

- Dette er en spiller som bare har scoret fire ganger på 1536 minutter mot engelske lag. Men det var før i går kveld, da han brukte 90 minutter på de fire neste. Sankt Georg knelte av respekt foran svensken med 10 på ryggen og 10 på børsen.

Hoppeslott For ordens skyld: Sankt Georg var en kristen martyr i Palestina, som ifølge legenden reddet en jomfru eller prinsesse fra en drage. Sankt Georgs røde kors utgjør det engelske flagget på hvit bakgrunn.

Denne gangen ble ikke England reddet fra Zlatan-dragen og Daily Mail betegner saksesparet som det beste målet som noensinne er scoret, og gir leserne en grafisk framstilling i tillegg til videoklipp.

Tidligere England-spiller Jamie Redknapp skriver i samme avis at hans landsmenn tidlgere har vært for opptatt av hva Zlatan ikke får til.

- Hvordan kan du gjenskape Ibrahimovic-målet? Ikke prøv det hjemme, med mindre du er i et hoppeslott. Jeg skulle ønske han var engelsk, men vi har ikke en spiller som likner.

- Et geni Den tidligere Liverpool-kapteinen skulle ønske Zlatan spilte i Premier League.

- Han er blitt kalt den svenske Cantona for holdningen, men han er raskere enn eks-United-spissen og i går kveld våknet verden opp for mektige Zlatan.

For hvordan klarer en mann på 95 kilo og 1,96 meter å improvisere slik? Banen må ha ristet da han landet, melder Redknapp.

ÅRUNDRETS MÅL: Daily Star vier toppen av forsida til Zlatan.
ÅRUNDRETS MÅL: Daily Star vier toppen av forsida til Zlatan. Vis mer

- Noen tvilte på at han er et geni. De tviler ikke lenger.

Daily Mail er også innom Carroll-ropene fra tribunen, og spekulerer i at Zlatan fikk ekstra motivasjon og ble irritert på grunn av sammenlikningen med den høyreiste West Ham-angriperen.

- Uansett hva det var, han svarte med å gjøre sitt hatrick komplett, før han scoret det fjerde - kanskje et av de beste målene som er scoret av noen, hvor som helst  i verden.

ØNSKET I ENGLAND: Sky Sports-ekspert og spaltisk Jamie Redknapp kårer Zlatan til et geni. Foto: REUTERS/Paul Hackett
ØNSKET I ENGLAND: Sky Sports-ekspert og spaltisk Jamie Redknapp kårer Zlatan til et geni. Foto: REUTERS/Paul Hackett Vis mer