Dette betyr tapet av Carew

Drillo forklarer hvordan Norge svekkes og styrkes.

ERSTATTER CAREW? Mohammed Abdellaoue virkelig i begivenhetenes sentrum på landslagets pressetreff i Sandefjord i dag. Så spørs det om han er det igjen når Danmark står klare på Ullevaal til helga.
 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ERSTATTER CAREW? Mohammed Abdellaoue virkelig i begivenhetenes sentrum på landslagets pressetreff i Sandefjord i dag. Så spørs det om han er det igjen når Danmark står klare på Ullevaal til helga. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): John Carew måtte melde forfall til landskampen mot Danmark, og Daniel Braaten erstatter Stoke-spissen i løpet av morgendagen.

Alt tyder imidlertid på at det er Mohammed Moa Abdellaoue som erstatter Carew i startoppstillingen kommende lørdag.

- Jeg har ikke tatt ut laget ennå, men det får være opp til dere å spekulere på det, sier Drillo om den saken, men det vil bli en overraskelse dersom noen andre enn Hannover-spissen starter på topp for Norge.

Pluss og minus
Det Drillo er villig til å snakke om, er hva det betyr for Norge at John Carew mangler.

- Vi vinner ikke så mye i lufta uten Carew som vi gjør med ham, og vi mister også noe når det gjelder utnyttelsen av bakrom: Carew er hurtigere enn stopperne til Danmark, sier landslagssjefen

- Samtidig, uansett hvem vi starter med, får vi nok litt mer løpskapasitet og bevegelse defensivt enn vi gjør med Carew. Så vi mister noe offensivt, og vi vinner kanskje noe defensivt, mener Drillo.

Moa Abdellaoue selv ble omkranset av spørrende under dagens pressemøte, og måtte igjen svare på hvor godt forberedt han er på å erstatte en skadd John Carew.

- Det er kjedelig at John måtte melde forfall, men det er mange andre gode spisser her. Vi får se hvem Egil bestemmer seg for, men «Huse» er her, jeg er her, Steffen Iversen også. Men får jeg spille så er jeg klar. Jeg føler meg i veldig bra form, sier Moa, som som vanlig ikke vil ta det for gitt at det er han som får plassen.

Danmark må endre
Det er greit å minne om at forrige gang Moa måtte svare på disse spørsmålene, fulgte han opp med å avgjøre borte mot Island med en klassescoring.

De andre norske spillerne tror heller ikke Norge nødvendigvis svekkes av at noen andre må ta plassen til store John Carew i angrepet.

- Carew er et stort tap for oss, det hadde vært fantastisk å ha ham med i toppform. Alle vet at han er en stor og tøff spiss å møte, så det var synd. Men nå er han skadet, så da får de som får sjansen forhåpentligvis gjøre en god jobb, sier kaptein Brede Hangeland.

- Alle kan se at Carew er større enn Moa og at han har fysikken som sin forse, mens Moa kanskje er en mer europeisk spiss, farlig foran mål. Det trenger ikke nødvendigvis være noe tap for oss, sier Hangeland.

John Arne Riise mener det er mer forstyrrende for Danmark enn for Norge at Carew uteblir.

- Carew og Moa er to helt ulike typer spillere. Carew er sterk og stor, mens Moa er en bevegelig, smart spiller. Jeg tror danskene forbereder seg på en annen måte nå enn om Carew hadde vært med, mener han.