- Dette betyr veldig mye

Eldar Rønning slo knock out på konkurrentene.

(Dagbladet.no): Eldar Rønning er en av landslagsløperne som ble verst rammet av mageviruset hele landslaget dro på seg under høydeoppholdet i italienske Val Senales.

I dag skulle han teste formen for første gang siden sykdomsavbrekket med sesongåpningen i 10 kilometer klassisk, og fortalte før start at han skulle starte rolig.

Etter to kilometer ledet han med tre sekunder på nestemann, og så seg aldri tilbake etter det.

- Det er ikke i tvil om at jeg er i form. Jeg var spent sjøl før start, jeg har bare trent i seks dager så enten kom det til å bli tungt, eller så kom jeg til å ha masse overskudd. Heldigvis gikk det fort, sier Rønning til NRK.

I mål var han mer enn 30 sekunder foran toer Jon Kristian Dahl, og var aldri i nærheten av å bli truet av noen av norgeseliten.

- Dette betyr veldig mye, vi har jobba så godt sammen, og så fikk vi det mageviruset alle sammen, sier han.

Flere av de tøffeste konkurrentene sleit i vinden på Beitostølen i dag, og nå er det veldig åpent om hvem som får verdenscupplassene i den klassiske åpningen i Kuusamo om fjorten dager.

Der har Eldar Rønning vunnet verdenscup før.

USLÅELIG IDAG: Eldar Rønning slo knock out på konkurrentene på Beitostølen i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/ Scanpix
USLÅELIG IDAG: Eldar Rønning slo knock out på konkurrentene på Beitostølen i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/ Scanpix Vis mer

- Jeg har det, og gjør det gjerne igjen, sier Rønning som er den eneste norske som er helt sikker på å få starte i Finland.

- Dette betyr veldig mye