LØP SAMMEN I MÅL: Anna Hahner og Lisa Hahner løp sammen i mål, hånd i hånd med et bredt smil om munnen. Det likte ikke forbundet. Foto: Xinhua/Lui Siu Wai/Xinhua/Sipa USA
LØP SAMMEN I MÅL: Anna Hahner og Lisa Hahner løp sammen i mål, hånd i hånd med et bredt smil om munnen. Det likte ikke forbundet. Foto: Xinhua/Lui Siu Wai/Xinhua/Sipa USAVis mer

Dette bildet av tvillingparet som løper sammen i mål, får det tyske friidrettsforbundet til å koke

Anklager tvillingene for å søke etter medieoppmerksomhet.

(Dagbladet): Etter to timer og 24 minutter, kunne Jemima Sumgong fra Kenya strekke armene i været som vinner av kvinnenes maraton på søndag.

VINNEREN: Jemima Sumgong stakk av med seieren i maratonet. Foto: Brett Costello/Newspix/REX/Shutterstock
VINNEREN: Jemima Sumgong stakk av med seieren i maratonet. Foto: Brett Costello/Newspix/REX/Shutterstock Vis mer

Drøye 20 minutter senere kom de tyske tvillingene Anna og Lisa i mål. De to treningspartnerne hadde fått et spontant innfall, og bestemt seg for å løpe i mål sammen. Med et bredt smil om munnen og hånd i hånd, kom de i mål etter to timer og 45 minutter.

Det har fått tyske representanter fra friidrettsforbundet i hjemlandet til å koke.

BLIDE: De to tvillingene var slitne men blide etter løpet. Her får de gratulasjoner av publikum etter å ha kommet i mål sammen. Foto: Xinhua/Wang Lili/Xinhua/Sipa USA
BLIDE: De to tvillingene var slitne men blide etter løpet. Her får de gratulasjoner av publikum etter å ha kommet i mål sammen. Foto: Xinhua/Wang Lili/Xinhua/Sipa USA Vis mer

- Deres mål var å få medieoppmerksomhet

De anklager jentene for å søke oppmerksomhet, og at OL-maratonet var som et «leke-løp» for de to jentene.

- Seier og medaljer er ikke det eneste målet. Likevel, hver eneste utøver i OL-konkurransene burde være motiverte nok til å yte sitt beste og gå for et så godt resultat som mulig, skrev sportssjefen i det tyske friidrettsforbundet Thomas, Kurschilgen, i en e-post på tirsdag. Det skriver New York Times.

Ifølge Kurschilgen, er det nettopp dette som skiller toppidrett fra massedeltakelse-idretter, og at Hahner-søstrene feilet med å forstå dette.

- Deres mål var å få medieoppmerksomhet. Det er dette vi kritiserer, skrev sportssjefen.

Møttes da det gjenstod 300 meter

Tvillingene, som til slutt ble nummer 81 og 82 i maratonet, ser det ikke på samme måte som sportssjefen. I en e-post til New York Times, skriver Anna at de i alle maraton de har løpt sammen, har blitt splittet fra hverandre.

Også i OL gjorde de dette, da Anna skal ha startet ut raskere enn søsteren Lisa, før sistnevntes gruppe hentet inn forspranget etter rundt 17 kilometer.

Etter rundt tre kilometer sammen, skal Anna ha skjønt at hun ikke klarte å holde farten, og måtte la gruppa slippe forbi.

Da det gjenstod kun to usle kilometer, visste Anna at søsteren og gruppa hennes ikke var langt unna - og bestemte seg for å hente dem inn.

- Jeg tok ut alt jeg hadde, og 300 meter før mål var jeg ved siden av Lisa. Det var et magisk øyeblikk at vi kunne fullføre sammen, vi tenkte ikke på hva vi gjorde, skriver Anna.

Hun forteller til avisa at de to har trent de siste fire årene for å delta i nettopp dette maratonet.

- Verken tida eller plasseringa var noe som gjorde oss glade, så vi valgte å gjøre det beste ut av dagen.