Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette bildet får Fotball-Italia til å steile

- Merkelig eller hva?

MERKELIG?: Italiensk presse mener Galatasaray med vilje ødela den ene banehalvdelen i Istanbul etter at kampen mot Juventus ble flyttet til neste dag. Bildet er tatt før avspark onsdag.  Foto: Juventus
MERKELIG?: Italiensk presse mener Galatasaray med vilje ødela den ene banehalvdelen i Istanbul etter at kampen mot Juventus ble flyttet til neste dag. Bildet er tatt før avspark onsdag. Foto: Juventus Vis mer

(Dagbladet): Onsdag ble en tung dag for italiensk fotball da både Napoli og Juventus røk ut av Champions League.

Juventus røk overraskende ut med 0-1 mot Galatasaray i Istanbul. Dramaet ble komplett da tirsdagens kamp ble avbrutt på grunn av snøvær - og flyttet til i går.

Nå raser italienerne.

Gazzetta dello Sport skriver at tyrkerne med vilje ødela banen for å hinde Juventus. Og Juventus' egen Twitter-konto publiserte et bilde som viser de store forskjellene på banehalvdelene.

Bakgrunnen er:

Tirsdagens kamp ble stoppet etter 32 minutter på stillingen 0-0 på grunn av værforholdene.

SKUFFET: Juventus-manager Antonio Conte var en skuffet mann. Foto: AP Photo
SKUFFET: Juventus-manager Antonio Conte var en skuffet mann. Foto: AP Photo Vis mer

De resterende 58 minuttene ble flyttet til dagen etter.

Italienerne beskylder nå Galatasaray for å sabotere banen etter at kampen ble stoppet, ettersom tyrkerne bare hadde 13 minutter igjen på den «vanskelige halvdelen».

- Merkelig eller hva? «Til høyre er gresset ganske grønt og ballen rullet nesten perfekt. På den andre siden er banen ødelagt med små kanaler. Merkelig eller hva?», skriver Gazzetta dello Sport.

Det skal ha vært kjøretøyene som måket snø som forårsaket store groper på banen.

- Vi forsøkte å flytte kampen og møtte Uefas representanter. Ingen ville høre på oss, sa Juventus-manager Antonio Conte.

- I pausa sa jeg til dommeren at det ikke var bedre å spille i disse forholdene. Didier Drogba sa at det var likt for begge lagene, men det er feil, fordi vi prøvde å spille fotball, sa han.

Det var Wesley Sneijder som ble matchvinner med sin 1-0-scoring fem minutter før slutt.

Og scoringen kom på den «grønne siden».

Bingo Galatasaray tok dermed følge med Real Madrid videre fra gruppespillet.

Juventus må ut i Europa League, mens FC København og Ståle Solbakken røk ut av Europa for denne gang.

- Det var for seint å stoppe kampen i pausa. Det var umulig å spille fotball for begge lagene. Det ble bingo, sier Galatasaray-manager Roberto Mancini.