SHITTY SOMMERSHOPPING: Manchester City-supportere raste etter at dette bildet ble vist under sending. Foto: Gjengitt med tillatelse fra TV 2
SHITTY SOMMERSHOPPING: Manchester City-supportere raste etter at dette bildet ble vist under sending. Foto: Gjengitt med tillatelse fra TV 2Vis mer

Dette bildet fikk City-fansen til å rase mot TV 2

- Det var et forsøk på å være morsom, sier sportsredaktøren.

(Dagbladet): TV 2 hisset i kveld på seg mange Manchester City-supportere da Premier League-kanalen hadde et innslag om sommerhandelen til Manchester City. I studio ble det fremvist en plakat med klubbens sommerkjøp med overskriften: «shitty sommershopping», som spiller på ordene «City sommershopping».

Ordet «shitty» blir flittig brukt av Manchester United-supportere om naborivalen. Og ordspillet fikk mange supportere til å rase. Så mange reagerte på ordspillet til TV 2, at kanalen så seg nødt til å gå ut og beklage ordbruken i pausen under kampen mellom Aston Villa og Manchester City.

- Det var et forsøk på et morsomt ordspill fra en av våre medarbeidere, og det kom litt overraskende på oss andre. Vi følte at en beklagelse var på plass etter reaksjonene vi fikk, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

Han sier at det aldri var deres intensjon å opptre respektløst.

- Vi har en grunnregel som sier at vi må behandle våre lesere med respekt. Og det var nok deler av våre seere som følte at vi ikke gjorde det i dette tilfellet. Det var aldri vår intensjon å opptre respektløst. Vi vet at klubbene i England har engasjerte og lidenskapelige supportere, så vi vet hva vi får tilbake når vi provoserer, sier Jansen Hagen, som legger til at ingen har tatt skade av stuntet.

- Fikk dere mange reaksjoner på dette ordspillet?

- Ja, vi fikk mange reaksjoner i forhold til fanskaren til Manchester City her i Norge. Det var et delt syn på beklagelsen. Noen satte pris på beklagelsen, og andre mente at det fikk være grenser for hvor lite folk tåler, sier Jansen Hagen.

PS: Gary Neville kom også med en litt uheldig uttalelse da han omtalte Manchester City i kveld. Han brukte ordet «titty» i stedet for «City». Det kan du høre her.

BEKLAGER: Vegard Jansen Hagen ble litt tatt på senga av ordspillet til en medarbeider. 
Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
BEKLAGER: Vegard Jansen Hagen ble litt tatt på senga av ordspillet til en medarbeider. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer