PROVOKASJON: For bare litt over to måneder siden la Lance Armstrong ut dette bildet på Twitter, der han lå på sofaen og slappet av med Tour de France-trøyene han nettopp var blitt strippet for. - Vet du hva som er nifst? Jeg syntes faktisk det var en god idé der og da, sa Armstrong i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARD
PROVOKASJON: For bare litt over to måneder siden la Lance Armstrong ut dette bildet på Twitter, der han lå på sofaen og slappet av med Tour de France-trøyene han nettopp var blitt strippet for. - Vet du hva som er nifst? Jeg syntes faktisk det var en god idé der og da, sa Armstrong i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARDVis mer

Dette bildet fikk Lance til å slå knyttneven i håndflata

- Var det deg på ditt mest cocky, arrogante og idiotiske, spurte Oprah.

(Dagbladet): Mange trodde aldri dagen ville komme, men Lance Armstrong var til slutt så presset opp i et hjørne at han valgte å innrømme dopingbruk i et ekslusivt intervju med Oprah Winfrey.

I natt norsk tid ble del to av seansen sendt - der 41-åringen blant annet snakket om sponsorene som forsvant, hvordan han avslørte sannheten for sin egen sønn som hadde forsvart ham, og hvor sterkt han ønsker å konkurrere igjen.

Og så ble han spurt om det famøse bildet han publiserte på Twitter så sent som 11. november.

- Det var enda en feil
Der ligger han og koser seg på sofaen med sju innrammede ledertrøyer i Tour de France hengende på veggen, til tross for at han på det tidspunktet var strippet for samtlige sju sammenlagttriumfer av USADA.

- Tilbake i Austin, bare ligger her, lød bildeteksten fra Armstrong.

Det var nok en provokasjon mot alle som har kjempet for en ren sykkelsport, og en bekreftelse på at amerikaneren fortsatt ser på seg selv som vinneren av Tour de France fra 1999 til 2005.

Og han publiserte altså bildet bare litt over to måneder før han satt hos Oprah og la kortene på bordet.

- Var det deg på ditt mest cocky, arrogante og idiotiske, da du tweetet det bildet hvor du lå på sofaen med alle trøyene? spurte Winfrey.

TRASSHANDLING: Armstrong sa at bildet han la ut i november handlet om trass. Foto:  REUTERS/Harpo Studios
TRASSHANDLING: Armstrong sa at bildet han la ut i november handlet om trass. Foto: REUTERS/Harpo Studios Vis mer

- Ja.... det var enda en feil, svarte Lance, med det som virket som en lettere skamfull latter.

Trasshandling
Deretter begynte Oprah å le, mens hun famlet etter ordene.

- Hvorfor gjorde du... dette er så... alvorlig talt: Ulvene står på døra di, de er praktisk talt i huset ditt, og du legger ut det bildet?!

- Jeg bare..., sa Lance og slo knyttneven i håndflata, for å illustrere holdningen han hadde til det hele.

- Hvorfor gjorde du det, hva handlet det om?

- Jeg gjorde det på trass. He-he. Vet du hva som er nifst? Jeg syntes faktisk det var en god idé der og da, sa Armstrong.