Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League, FC København

Dette bildet kan bety spikeren i kista for Ståle Solbakkens drøm: - Vil ikke risikere noe

Leicester stiller uten stjernene borte mot Porto.

DRO UTEN FLERE STJERNER: Her trener Leicester-spillerne på Dragao stadion i Portugal i går kveld. Engelskmennene lar stjerner som Jamie Vardy og Riyad Mahrez hvile i oppgjøret mot Porto, og det kan bety dårlig nytt for FC København. Foto: AFP / MIGUEL RIOPA / NTB Scanpix
DRO UTEN FLERE STJERNER: Her trener Leicester-spillerne på Dragao stadion i Portugal i går kveld. Engelskmennene lar stjerner som Jamie Vardy og Riyad Mahrez hvile i oppgjøret mot Porto, og det kan bety dårlig nytt for FC København. Foto: AFP / MIGUEL RIOPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kort fortalt: Hvis Ståle Solbakkens FC København vinner borte mot Club Brugge i kveld, samtidig som Porto ikke slår Leicester i Portugal, går danskene videre i Champions League for andre gang i historien og for første gang på seks år.

Solbakken bør med andre ord krysse omtrent det som er av fingre og tær i kveld.

La oss snakke om håp og grunn til optimisme først: FCK reiser til Belgia fulle av selvtillit etter bare ett tap på fem kamper i Champions League, samt at de helvhvite cruiser mot seriegull i dansk fotball.

I tillegg vet de at Club Brugge, som står med fem strake tap i Champions League, ikke har annet enn æren å spille for i kveld. Derfor kommer de til å hvile spillere på grunn av helgas belgiske toppkamp mot Anderlecht.

Solbakken tror riktignok ikke det gir FCK en fordel.

- Jeg tror det blir en jevn kamp, og selv om de sparer noen tror jeg ikke det vil utgjøre noe særlig forskjell. Slik jeg vurdererer det er det ikke så stor forskjell på de 14-15 beste spillerne deres, og spillerne som kommer inn vil helt sikkert benytte muligheten til å vise at de hører hjemme i startelleveren, sier FCK-bossen, ifølge klubbens hjemmeside.

Sparer stjernespillere

I den andre matchen i gruppe G i kveld, der FCK altså er avhengige av at Porto ikke slår Leicester - som allerede har vunnet gruppa - er situasjonen ganske lik.

Portugiserne stiller med et sterkt mannskap, mens Leicester City har dratt til atlanterhavskysten uten en rekke av sine største stjerner.

Bildet øverst i saken sier sitt. Jamie Vardy er ikke med, og det er heller ikke Riyad Mahrez, Kasper Schmeichel, Robert Huth, Bartosz Kapustka, Andy King og Islam Slimani.

Dermed blir det slik Ståle Solbakken forutså allerede etter forrige Champions League-match 22. november:

- Jeg vet ikke hvordan B-laget til Leicester er. Det blir vel avgjørende. Jeg håper de seks-sju spillerne de bytter inn i den kampen gjør alt de kan, sa han til Viasat da.

Det er helt åpenbart at grunnen til at Leicester-sjef Claudio Ranieri ikke ønsker å risikere noe i kveld, er klubbens Premier League-form. Før helgas møte med Manchester City ligger revene på 16. plass, bare to poeng over nedrykksstreken.

- Jeg foretrekker å la flere av spillerne være igjen fordi flere av dem sliter med småskader, og dette gir dem muligheten til å komme seg. I tillegg har vi Slimani og Huth, som begge har gult kort i Champions League, og som jeg ikke vil risikere at får et til, sier Ranieri til Leicesters hjemmeside.

- I tillegg ønsker jeg å se andre spillere prøve seg mot et storlag i en stor turnering. Det er en strålende sjanse for dem til å vise potensialet sitt, legger italieneren til.

Sjekker på keepertrenerens mobil

Han innrømmer samtidig at Leicester hadde stilt med et langt sterkere lag hvis de var avhengige av seier i kveld.

- Det er vanskelig å si, men hvis vi trengte en seier, tror jeg alle spillerne hadde vært med, sier han.

SUKSESS: FC København har imponert i årets Champions League, men i kveld er Ståle Solbakkens lag avhengige av hjelp om de skal ta seg videre i verdens største klubbturnering. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB Scanpix
SUKSESS: FC København har imponert i årets Champions League, men i kveld er Ståle Solbakkens lag avhengige av hjelp om de skal ta seg videre i verdens største klubbturnering. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB Scanpix Vis mer

Porto-Leicester og Brugge-FCK spilles samtidig i kveld, og Solbakken røper at det blir keepertrener Per Winds mobiltelefon som blir ansvarlig for å holde den norske sjefen oppdatert på hvordan det ligger an i Portugal.

- Det blir nok bare de siste 20 minuttene vi får bruk for den, sier Solbakken, ifølge Ekstra Bladet.

Den tidligere HamKam-, Köln- og Wolves-treneren forteller at det er viktig for FCK å vinne i kveld selv om Porto skulle slå Leicester.

Da blir det ikke åttedelsfinale i Champions League på danskene, men - om ikke annet - så vil de ganske sikkert bli seedet inn mot 16-delsfinalen i Europa League.

- Det vil være en god start å være i riktig bolle når trekningen kommer, sier han, samtidig som han understreker at de helhvite er i Champions League inntil videre.

- Der er i Champions League vi er i nå, og vi vil gjerne videre her, sier han.

  • Club Brugge-FC København og Porto-Leicester sendes på henholdsvis Viasat Sport og Viasat Hockey med kampstart kl. 20.45 i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!