- Dette ble en Skotsk krig

GLASGOW (Dagbladet): Rangers - Aberdeen 1-0. Slåsskamp og elendig fotball, men norsk aften på Ibrox i går kveld. Foran hos Rangers, en sugen Tore André Flo. Som sier dette etter å ha sett Sembs Hong Kong-spisser:- Jeg må vise meg fram.

Flo legger til...«Men, egentlig har jeg ikke tenkt så mye over det. Men det er hyggelig og fint for landslaget at vi kan ha flere spissalternativer som Frode Johnsen og Helstad.

Slaget mot Aberdeen var definitivt ikke anledningen for Flo til å vise fram brasilianske finter.

- Nei, det ble en Skottlands krig. Jeg ble advart på forhånd om at dette var en hatkamp, det er gammelt uvennskap mellom klubbene. Det ble vel tøft i perioder, sier Flo til Dagbladet. Brun i pelsen etter to uker i Florida på treningsleir. Like brun og fin er kona Randi. Som kommer ut bakveien sammen med den kiltløse ektemannen.

- Du var nære på ved et par anledninger?

- Ja, en gang trodde jeg det skulle bli mål i første omgang. På den lave markkryperen, men dessverre var keeperen deres god, sier Flo. Nordmannen som ble liggende sørgelig aleine på topp hos Rangers.

- Banen var preget av vinter også. Det ble aldri noen god kamp, men det var viktig for oss med tre poeng i den første kampen etter «ferien», sier Flo og fikler med nøkleknippet til bilen.

To røde

SLAGSMÅL: Etter 60. minutter tiltet det for flere spillere og det endte opp med svingslag og noen spark. Tittelkampen sto først og fremst mellom Philip McGurie fra Aberdeen og Neil McCann. Begge fikk gule kort.

Og:

Fotballspillere med varmt blod i hjernen, evner ikke å tenke. 40 sekunder etterpå dro dommeren opp to røde kort. De to samme aktørene havnet i et nytt barslagsmål. Dog uten blåveis og biffer på øyet fra Aberdeen Steak House.

- Det kokte godt der, sier Flo som ikke var innblandet.

- Din egen innsats?

- Merket at jeg mangler trening. Jeg har vel ikke trent mer enn fire, fem ganger de siste tre ukene og det merker du. Men i perioder gikk det vel brukbart, sier Flo til Dagbladet 23.20 norsk tid.

På benken

  • Aberdeen startet med to nordmenn på høyrekanten, back Thomas Solberg og Cato Guntveit foran ham. Begge ble byttet ut, uten noe annet enn å gjøre seg nesten fortjent til lønna. Toppscorer Arild Stavrum satt på benken, men kom innpå den siste halvtimen. Tre minutter før slutt var han en uheldig tupp unna en scoring. Bortelaget hadde fortjent ett poeng, på innsatsen.

- De jobbet godt, men vi var også preget av flere skader og flere spiller utestengt grunnet kort. Vi manglet nok rytme og det var mange som spilte på uvante plasser. Derfor ble det ingen stor kamp, avslutter herr Flo.

Omkledd til skotsk treningsdress. Type aften.

<B>HET AFTEN:</B> Tore André Flo trodde han skulle spille fotballkamp, men ble i stedet involvert i en skikkelig skotsk krig i 90 minutter i går.