Dette ble ingen «Rolls Royce-bane» likevel

Finalegresset i Moskva er drøyt to uker gammelt.

• Finalen direkte 20.45: Chelsea - Manchester United

(Dagbladet.no) I kveld spilles årets største fotballkamp, men det er ikke alle forutsetninger som er like gode som de burde vært.

Gresset - som bare har ligget på stadion i drøyt to uker - er nemlig ikke av Champions League-standard, ifølge eksperter.

- Denne banen er en stor personlig skuffelse for meg, sier Matt Frost til BBC.

Måtte legges på nytt

Den engelske banemannen har vært en rådgiver i prosessen med å skifte gresset på Luzjniki stadion i den russiske hovedstaden. Da England spilte EM-kvalik der i oktober, lå det kunstgress på stadion. Etter kampen ble det revet opp og naturgress ble rullet ut.

Det nye gressteppet ble imidlertid for humpete og de ble nødt til å kjøpe inn nye gressruller fra Slovakia, til halvannen million kroner. Dette gresset kom på plass bare for 17 dager siden.

- Det vil bli en skikkelig «Rolls Royce-bane» her, sa Matt Frost for en drøy uke siden.

HODE, SKULDER ... Manchester United-spillerne varmet opp med lek og moro i går kveld. Foto: AP
HODE, SKULDER ... Manchester United-spillerne varmet opp med lek og moro i går kveld. Foto: AP Vis mer

Nå må han innse at kveldens storkamp - som ifølge The Times vil generere mer enn to milliarder kroner - ikke blir spilt på en tilfredsstillende bane.

- Jeg er skuffet over hele dette prosjektet, men vi har tross alt fått et nytt gress på plass. Hvis ikke jeg hadde klart å overtale dem, måtte de spilt på det gamle gresset - og det ville vært en katastrofe, sier Frost.

Glad kunstgresset er borte

De to finalelagene trente på arenaen i går kveld, og det tok ikke lang tid før matta ble sparket opp flere steder. Spesielt rundt midtsirkelen har den fått kjørt seg.

Managere og spillere ønsker imidlertid ikke å fokusere på banen. Ikke nå i hvert fall. Se derimot ikke bort fra at noen kan finne på å skylde på underlaget i ettertid.

- Jeg er ikke bekymret for banen. Uefa har gjort sitt beste, og det viktigste for meg er at kunstgresset er borte, sier Sir Alex Ferguson ifølge The Daily Telegraph.

Heller ikke Chelsea-kaptein og londonernes knalltøffe midtstopper John Terry lar gresstustene forstyrre forberedelsene hans.

- Vi har hørt at gresset ikke har ligget så lenge og kanskje ikke festet seg godt nok, men det vil være like forhold for begge lag, sier han.

Dette ble ingen «Rolls Royce-bane» likevel
RASKT SPARKET OPP: Det nylagte gresset har ikke satt seg skikkelig, og blir raskt sparket opp.
IKKE KLART ENNÅ: Banemannskapet var ikke helt ferdig med gresset i går.
LAGT PÅ I STARTEN AV MAI: Gresset på finalearenaen er ikke gammelt.