Dette blikket er for sterkt

Iranerne sladder David Beckham.

David Beckhams kropp og fjes pryder reklameplakater verden over. Også i Iran, der Real Madrid-spilleren er frontfigur for et internasjonal oljeselskap.

Beckham er den første vestlige kjendisen på plakater i landet siden 1979. Etter tre uker ble det for sterkt for iranerne, melder Reuters.

Nå er nemlig plakatene med Becks tildekket med svarte tøyduker. Og TV-reklamen som viser fram beina hans er tatt av lufta.

- Det skjedde to dager siden, midt om natta. De kom og la svart tøy over plakatene, først over Beckhams fjes så over hele greia, sier en iransk kilde til nyhetsbyrået.

Det er byrådet i Teheran som har satt en stopper for England-kapteinens reklametokt i byen. De har ikke gått ut med noen grunn.

TV-selskapet som stoppet Beckham-innslaget forteller imidlertid at det er Beckhams blikk som har blitt for «vågalt» for de konservative kreftene i landet.

- For reklameplakatene skal vi endre bildet slik at bare bakhodet til Beckham vises, og for TV-reklamene skal vi sette på lange shorts, sier en reklamemann til Reuters.

Menn har ikke lov til å gå i kortbukser offentlig i Iran, selv om fotball vises på TV landet.

(Dagbladet.no)

OLJE-FJES:</B> Her er Beckham på PR-turné for oljemerket i Thailand i sommer. Der protesterer ingen.
SPANSK SUKSESS:</B> Beckham har fått en fin start på sesongen for Real Madrid.