MÅ VÅGE: Skal det bli en topplassering på Aksel Lund Svindal i kveldens super-G må han våge å slippe seg løs. Å kjøre i comfort-sonen holder ikke. Foto: HAns Arne Vedlog   /  Dagbladet
MÅ VÅGE: Skal det bli en topplassering på Aksel Lund Svindal i kveldens super-G må han våge å slippe seg løs. Å kjøre i comfort-sonen holder ikke. Foto: HAns Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Dette blir Aksel Lund Svindals største utfordring

- Jeg må finne den følelsen.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Klokka har rundet 15.00 i fjellene i Colorado, og Aksel Lund Svindal har akkurat unnagjort et lengre intervju med østerriksk tv på deltakerhotellet.

Alle vil ha en bit av nordmannen som på tirsdag viste at han så absolutt har noe å komme med når han i kveld stiller til VM-start i super-G.

Største utfordringen Men selv om ellevteplassen på utfortreninga var oppløftende, legger ikke 32 åringen skjul på at han fortsatt har et stykke igjen til han er tilbake på toppnivå.

- Man må klare å kjøre på grensa. Man må ta raske avgjørelser for å spare tid på veien selv om det betyr at man øker risikoen. Det er den følelsen jeg mangler og må finne, sier han til et samlet norsk pressekorps.

Og den følelsen har han ikke lang tid på å finne.

- Jeg tror den største utfordringen for meg i morgen blir de første portene. Jeg vet ikke hvordan det kommer til å kjennes ut.

- Veldig spent Utforløypa i Beaver Creek starter med et langt flatt parti på toppen, før man etter omlag 30 sekunder stuper, bokstavlig talt, utfor. Det var her Svindal merket at han fortsatt har litt å gå på.

- På flata på toppen var det greit. Så kom jeg til henget og tenkte «shit, det her er noe annet enn det jeg har drivi med de siste ukene».

Da han kom i mål på tirsdag, strålte det av ham. Det var tydelig at han var lettet over å omsider kunne kjøre konkurranse igjen. Men det er også tydelig at han er fryktelig spent.

- Jeg er veldig spent. Jeg sov faktisk litt dårlig i natt, så jeg håper det blir bedre i natt, flirer han.

Landslagstrener Håvard Tjørhom forteller det samme da han snakker med Dagbladet.

- Han var nok ekstra spent på start på tirsdag. Sist han var i en verdenscup-konkurranse var jo i midten av mars så det var godt for ham å komme igang nå.