SPENT:  Suzann Pettersen.  Foto: NTB Scanpix
SPENT: Suzann Pettersen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dette blir den viktigste uken i sesongen

Spent Tutta.

Suzann Pettersen kaller de to neste ukene årets viktigste, men hun vil likevel ikke kalle resultatene i Evian-mesterskapet og Solheim Cup sesongdefinerende.

Norges beste golfer har hatt en varierende sesong så langt. Hun vant sin første seier på nesten to år i juni og har tidvis spilt meget god golf. Senest under British Open i månedsskiftet juli/august var hun med i seierskampen. Siden den gang er det blitt to svake turneringer i USA og Canada.

Etter 47.-plassen i Canada dro Tutta hjem til Norge for å fronte sin egen veldedighetsturnering. Det er blitt hektiske uker i hjemlandet, men hun hevder likevel å ha forberedt seg godt til Evian-mesterskapet, som starter torsdag i Frankrike.

- Jeg har vært gjennom dette noen ganger. I år flyttet vi Suzann Pro Challenge én uke fram for å slippe stress rett før Evian. Man prøver jo å lære. Jeg har vært opptatt med mye rart her hjemme, men jeg har gjennomført mye god trening, som er helt nødvendig for å være godt forberedt, sier Pettersen til NTB.

De to turneringene etter British Open kom hun seg raskt over.

- Det er lite bekymring. Jeg hadde en liten skivebom, forklarer hun.

Majorseier størst Den etter hvert meget rutinerte golferen har så langt i karrieren tatt to majorseirer. Den første kom i LPGA-mesterskapet i 2007, før hun vant Evian-mesterskapet første gang det ble arrangert i 2013.

- På det stadiet jeg er i karrieren, veier majorturneringene mye tyngre enn de andre turneringene. Jeg ønsker og håper å være med i tetsjiktet.

Neste uke venter nok en stor oppgave for 34-åringen. Da skal hun og resten av de europeiske toppspillerne forsøke å forsvare tittelen mot USA i Solheim Cup.

- Det blir to intense uker. Jeg har alltid satt Solheim Cup som noe av det største jeg kan oppleve på golfbanen. Legg til en majorturnering innenfor samme uke, så sier det seg selv at dette blir den viktigste uken i sesongen, slår Tutta fast.

- Er de neste to ukene sesongdefinerende for deg?

- Nei, jeg synes ikke det. Solheim Cup definerer ikke min sesong, men det er en morsom uke. Å dra hjem med flagget til topps gir mye energi.

Justeringer Denne sesongen har gitt én seier og fem øvrige topp 10-plasseringer. Med sine 431 uker er hun fremdeles den spilleren som har holdt seg lengst inne blant de ti beste på verdensrankingen.

De to siste ukene har hun tilbrakt i Norge. Etter de svake LPGA-turneringene etter British Open mener hun det er snakk om småting før ting snur. Derfor har hun heller ikke tatt i bruk treneren Butch Harmon.

- Nei, jeg trenger ikke Butch nå. Det er snakk om finjusteringer, sier hun.

Evian-mesterskapet starter torsdag og avsluttes søndag. Pettersen slår ut 13.20 torsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram