Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette blir det sak av!

Stabæk-fansens hilsen på Åråsen ble ikke tatt godt imot av politiet og Norges Fotballforbund. I dag blir klubben på nytt rapportert inn til NFF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): På tirsdag fikk Stabæk bot fordi fansen deres sang «reis hjem som i \'45» til LSK-trener Uwe Rösler under kampen mot Lillestrøm på Nadderud i vår.

Fredag anket klubben 10 000-kronersstraffen fordi de er uenige i regelanvendelsen.

I går møttes lagene igjen på Åråsen, i en kamp som endte 2- 2. Like før avspark klokka 18.00 viste Stabæk Support fram et banner med påskriften:

«Vi reiser hjem 19.45».

Dagbladet får fra flere hold bekreftet at dette i dag blir meldt inn til Norges Fotballforbund.

Politiet reagerte

Utsendingene fra Romerike politidistrikt skal ha reagert på banneret, fordi de oppfattet det som provoserende. Det er på bakgrunn av dette saken blir rapportert inn til NFF. Forbundets delegat under kampen, Bjørn Listerud, vil imidlertid ikke kommentere innholdet i skrivet han oversender forbundskontoret.

-  Jeg sender min rapport om hendelsen inn til forbundet. Hva jeg rapporterer, vil jeg ikke gå inn på, sier Listerud.

MORO ELLER STYGT? 
Er dette banneret nok til å provosere andre fotballfans - eller er det selvironisk humor? Si din mening i bunnen av saken. Foto: Marius Gulliksrud
MORO ELLER STYGT? Er dette banneret nok til å provosere andre fotballfans - eller er det selvironisk humor? Si din mening i bunnen av saken. Foto: Marius Gulliksrud Vis mer

-  Har ikke drept noen

Mannen som i vår ble utsatt for det som var et langt mer direkte sangangrep, Uwe Rösler, er lite lysten på å ta del i diskusjonen.

-  Ingen kommentar. Jeg verken hørte eller så noenting. Jeg har ikke drept noen, sier han til Dagbladet før han setter seg i bilen på vei hjem.

Leder for Stabæk Support, Tonje Asmyhr, blir lettere overrasket når Dagbladet forteller henne at NFF nok en gang vil vurdere hennes supporterklubbs oppførsel.

-  Dette var ment humoristisk med den forrige saken som utgangspunkt. Blir dette en sak for Norges Fotballforbund, er jeg bekymret på deres vegne, sier hun.

• Din kommentar: Er det korrekt eller komisk dersom Stabæk straffes på nytt på grunn av 19:45-banneret?