Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette blir en positiv forandring. Nå skal jeg vise hva jeg er god for

Okparaebo endrer treningsopplegget og flytter til England.

ENDRER TRENINGSOPPLEGGET: Ezinne Okparaebo drar til England for å fortsette treningen under Reina Reiner.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ENDRER TRENINGSOPPLEGGET: Ezinne Okparaebo drar til England for å fortsette treningen under Reina Reiner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): Sprinteren Ezinne Okparaebo (25) hadde ingen optimal sesong dette året. Mye på grunn av en tåskade hun har slitt med siden i våres. VM ble en skuffelse for Oslo-jenta, som, til tross for at hun løp fort, ikke klarte å ta seg videre fra semifinalen på 100 meter.

I dag inviterte hun et samlet pressekorps til Olympiatoppen, der hun kunne fortelle om endringer i treningsprogrammet i forkant av neste sesong. For Okparaebo satser videre, og har gjort visse forandringer når det gjelder planen og satsningen.

Okparaebo, har tidligere tilbrakt mye tid i USA, nærmere bestemt Florda, i sesongoppkjøringen. Nå drar hun til England - allerede i neste uke.

- Jeg føler vi har kommet fram til en god plan, sier Okparaebo.

- En positiv forandring Okparaebo kommer da til å gjenoppta samarbeidet med Reina Reider. Oslo-jenta har trent under Reider i en årrekke, og følger han nå til England, der han nå jobber som engelsk landslagssjef.

- Det treningsopplegget jeg har hatt under han, vet jeg har funka. Det er derfor bedre å fortsette med det jeg vet funker, istendenfor å gå inn i et nytt miljø. Jeg har trent med han i mange år, og kjenner han godt. Dette blir en positiv forandring, for jeg vet hva jeg får, sier Okparaebo til Dagbladet.

- Blir det godt å slippe den lange reisen til USA?

- Det har vært litt frem og tilbake mellom Norge og USA, og best blir det å slippe tidsforskjellen. Men i tillegg var det et klima i Florida som passer oss sprintere perfekt. Jeg kommer likevel til å reise på en del treningsleire, legger hun til.

Alnes-samarbeid Okparaebo er riktignok en norsk landslagssprinter, som nå skal trene sammen med de engelske landslagssprinterne. Det blir ikke noe problem, forteller hun.

- Det gjør det ikke. De skal jeg slå uansett, gliser hun.

Okparaebo fortsetter også samarbeidet med Leif Olav Alnes, som har vært hennes støttespiller i mange år.

- Han får en slags mentorrolle, og kommer til å rådføre meg. Han har støttet meg og vi har en god plan videre, sier Okparaebo.

Tå-skade Nå satser 25-åringen framover - først til EM i Zürich kommende sesong. Så til OL i 2016. Og tross for en sesong som ikke var helt optimal, er Okparebo motivert for å jobbe hardt.

- Jeg vet at man ikke kan komme å tro at hva som helst holder. Man må gjøre jobben og være rystet fysisk. Den jobben begynner nå, sier hun til Dagbladet.

Okparaebo ble altså hemmet av en skade i en tå i sesongen som ble avsluttet med kongepokal i NM.

- Vi holder tåa i sjakk. Den er ikke vond, og jeg kan trene uten smerter, sier Okparaebo.

Sammen med Alnes har hun jobbet med å optimialisere forholdene - blant annet ved å tilrettelegge med spesiallagede sko.

- Det var helt klart frustrerende å komme inn i konkurranser uten å ha gjort det som skulle til, på grunn av tåa. Men inn i neste sesong skal jeg vise hva jeg er god for. Jeg føler jeg ikke har nådd mitt ytterste potensiale. Jeg skal nå langt, gliser 25-åringen.

SKUFFET: Til tross for en god tid, klarte ikke Okparaebo å ta seg videre fra semifinalen i VM i Moskva i august. Nå satser hun for fullt videre.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKUFFET: Til tross for en god tid, klarte ikke Okparaebo å ta seg videre fra semifinalen i VM i Moskva i august. Nå satser hun for fullt videre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer