FORBYS:  For å roe ned hooliganskulturen i Stockholm, innføres det nå maskeringsforbud på arenaene i den svenske hovedstaden. Dette bildet er ikke fra Sverige, men fra en øvelse før EM i 2012. Illustrasjonsfoto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB Scanpix
FORBYS: For å roe ned hooliganskulturen i Stockholm, innføres det nå maskeringsforbud på arenaene i den svenske hovedstaden. Dette bildet er ikke fra Sverige, men fra en øvelse før EM i 2012. Illustrasjonsfoto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB ScanpixVis mer

Dette blir forbudt i Stockholm

Byen er lei av supporterbråk.

(Dagbladet): Sverige, og særlig i Stockholm, har man slitt mye med supporterbråk.

Forrige uke fikk Hammarby straff etter opptøyene i kampen mot Gais, og må spille to kamper for tomme tribuner.

Straffen kommer som følge av at Hammarby-supportere tok seg over på en tom tribune og kastet blant annet øl, mynter og knallskudd mot gjestenes supportere.

Må fjernes - Det her er en voldshandling på grensen til et terroristangrep, sa fotballpresident i Sverige, Karl-Erik Nilsson, om kampen i september.

Nå er Stockholm by så lei av alt supporterbråket i fotballen, at byrådet legger ned forbud mot å maskere seg på fotballkamper.

- Kriminalitet og de ??maskerte hooligansene må fjernes fra sporten i Stockholm, forteller Madeleine Sjöstedt i Stockholms byråd til det svenske nyhetsbyrået TT.

Ifølge Expressen vil maskeringsforbudet bli gjeldene på Tele2 Arena, Hovet og i Globen.

Skal føle seg trygge - Vi innfører maskeringsforbud på Tele2 Arena og Hovet. Vi kommer også til å kreve at de som leier arenaene politianmelder besøkende som begår lovbrudd på arenaene. Stockhoms budskap er klart: de som ødelegger er ikke velkomne, sier Sjöstedt.

Byrådsrepresentanten forteller at forbudet iverksettes fra 1. januar 2014, og at det innføres på bakgrunn av at folk skal føle seg trygge når de velger å gå på kamp.

- Vi synes jo dette er leit. Vi har ikke bygget og kostet på arenaer som skal lokke masse mennesker, om det er sånn at det ikke føler seg trydde der. Og er det noen som ikke føler seg trygge, så må vi forsøke å gjøre noe med det, slår Sjöstedt fast.