SHORTS UT, KJOLE INN: Indiske Saina Nehwal og andre kvinnelige badmintonspillere får ikke lenger lov til å kle seg i shorts under de store, internasjonale turneringene. - Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier Sveriges landslagstrener Per-Henrik Croona. Foto:  AFP PHOTO/LIU JIN/FILES
SHORTS UT, KJOLE INN: Indiske Saina Nehwal og andre kvinnelige badmintonspillere får ikke lenger lov til å kle seg i shorts under de store, internasjonale turneringene. - Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier Sveriges landslagstrener Per-Henrik Croona. Foto: AFP PHOTO/LIU JIN/FILESVis mer

Dette blir forbudt

Svenskene rasker mot ny kleskode i badminton.

De store internasjonale superstevnene i badminton har fått innført nye regler. Alle kvinner må fra 1. mai spille i kjole.

Det har Det internasjonale badmintonforbundet bestemt, og den nye klesregelen er innført for å gjøre sporten mer attraktiv for publikum og TV-seere.

Svenskene raser over det nye påbudet som gjelder klærne til de kvinnelige spillerne, og landslagstrener Per-Henrik Croona sier til nyhetsbyrået TT at han ikke vet om han skal le eller gråte.

- Det internasjonale forbundet overrasker. Det har alltid vært konservativt, men i de senere årene har det kommet inn en del nye folk som har virket å være litt mer oppegående enn dem som var der fra før. Så kommer dette merkelige vedtaket, sier Croona.

Ikke bare sett fra et likestillingssynspunkt, men også ut fra sportslige kriterier virker den nye klesregelen merkelig, mener folk i badmintonmiljøet.

De nye reglene gjelder bare de aller største internasjonale turneringene, men EM i Karlskrona og OL i London skal spilles etter gamle regler, så der blir det ikke påbudt for de deltakende kvinnene å ha på seg kjole.

(NTB)