Dette blir ikke EM-finalens store profil

Ekspertene tror en spansk stjerne stjeler showet.

EM-KONGE: Andrea Pirlo har vært en av EMs aller beste spillere, hvis ikke den beste. Ekspertene tror imidlertid ikke at midtbaneeleganten blir EM-finalens største profil. Foto: AFP Photo / Giuseppe Cacace / NTB Scanpix
EM-KONGE: Andrea Pirlo har vært en av EMs aller beste spillere, hvis ikke den beste. Ekspertene tror imidlertid ikke at midtbaneeleganten blir EM-finalens største profil. Foto: AFP Photo / Giuseppe Cacace / NTB ScanpixVis mer

EM-FINALE: Følg finalen mellom Spania og Italia direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2015!

(Dagbladet): Etter 31 dager med fotballfest i Polen og Ukraina skal EM avgjøres i Kiev i kveld. Spania og Italia står på hver sin banehalvdel klokka 2045, og vinneren tar med seg EM-troféet hjem.

I den anledning har Dagbladet snakket med tre fotballeksperter, og spurt dem tre spørsmål om hvem de tror vinner finalen. Spørsmålene var som følger.

1) Hvem vinner, og hva blir stillinga?

2) Hvorfor vinner de?

3) Hvem blir kampens profil?

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen: 1) - Jeg sa Spania kom til å vinne før EM, så kan jeg ikke forandre på det nå når de er i finalen. Så: Spania vinner, og de vinner 1-0.

2) - Spania lærte en del av Portugal-kampen da de for første gang ble presset høyt i banen. Hvis Italia gjør det, tror jeg Spania har lært av det. Del Bosque spiller nok uten spiss, men hvis han skulle gjøre det håper jeg han bruker Llorente, som jeg ikke har skjønt hvorfor ikke har spilt. Jeg tror imidlertid Spania stiller uten spiss, og at Fabregas starter. De funker best slik.

3) - Blir det Andres Iniesta vinner Spania, blir det Andrea Pirlo har Italia en kjempesjanse. Jeg tror det blir Iniesta, han er enda mer genial enn Pirlo, en fantastisk fotballspiller.

Canal+-ekspert Lars Tjærnås: 1) - Jeg tror det blir 1-0 til Spania.

2) - Det er de to lagene i verden med færrest baklengs i tellende kamper det siste året. Det er med andre ord lite som taler for målfest. Spania vinner fordi de har veldig mange potensielle matchvinnere, og fordi de har spilt det jeg vil kalle turneringsforball og ikke brukt mer energi enn nødvendig.

3) - Jeg sier Iniesta. Han er en mann for de største anledninger og en magiker på mange måter

Toppfotballsjef Nils Johan Semb: 1) - Jeg er jo nesten programforpliktet til å si Spania siden jeg tippet de og Tyskland i finalen. Nå fikk jeg rett på den ene, og da må jeg tippe de som vinner. Jeg tror de vinner 1-0, men du skjønner at når jeg svarer sånn så er det en kamp som kan vippe begge veier.

STJELE SHOWET: De tre ekspertene Dagbladet har snakket med tror Andres Iniesta blir EM-finalens store profil. Foto: AFP Photo / Franck Fife / NTB Scanpix
STJELE SHOWET: De tre ekspertene Dagbladet har snakket med tror Andres Iniesta blir EM-finalens store profil. Foto: AFP Photo / Franck Fife / NTB Scanpix Vis mer

2) - Først og fremst vinner Spania fordi de er så utrolig sterke defensivt, samt at de har en evne til å skape store målsjanser. De skaper ikke alltid så mange muligheter, men mulighetene de skaper er store.

3) - Jeg får ta et råtips på Iniesta. Har har vært den beste spanske spilleren, synes jeg. Ramos kan også bli en profil i motsatt side av banen. Uansett hvordan det går i finalen vil jeg si at Andrea Pirlo er EMs konge. Han har vært utrolig.