- Dette blir krig

RBK gleder seg til å møte Molde.

• Følg Tippeligaen direkte fra klokka 18

(Dagbladet.no): Rosenborg-Molde har ofte vært preget av store følelser, verbal skittkasting og tøffe tak. Det var «rævvafotball», skalling med hodet i garderobeveggen og gjensidig mobbing. Men tonen har myknet litt opp etter at profiler som Nils Arne Eggen og Mini ga seg.

Nå vil Rosenborg-back Mikael Dorsin ha tilbake den krigerske stemningen.

- I min tid som RBK-spiller har ikke Molde-kampene vært stort mer enn vanlige eliteseriekamper, sier Dorsin til Adressa.

- Selv om stemningen i laget er spent foran derbykampene, er det ikke som i Sverige.

- I Stockholm er trøkket rundt kampene mellom AIK og Djurgården vanvittig. Det spiller ingen rolle hvor lagene er plassert på tabellen, det tråkkes ekstra til i duellene og er et voldsomt liv på tribunen.

Vonde minner

Mikael Dorsin har ikke spesielt gode minner fra møtene med erkefienden fra Romsdal. I fjor ble han utvist i RBKs 1-4 tap, og endte kvelden med å sparke hull i veggen på Molde Stadion.

I FJOR:RBK er nok hissig på å revansjere fjoråret. Fjorårets Lerkendal-oppgjør endte 1-1. Foto: SCANPIX
I FJOR:RBK er nok hissig på å revansjere fjoråret. Fjorårets Lerkendal-oppgjør endte 1-1. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det blir en krig, men dette er en kamp vi må vinne. Jeg har spilt to ganger mot Molde, og kun vært med å ta ett poeng, sier svensken, som har vært god så langt i sesongen.

Berg Hestad tilbake

Rosenborg sliter med skader i bakre rekker, men Bjørn Tore Kvarme skal være spilleklar til kveldens oppgjør.

Hos Molde er Daniel Berg Hestad tilbake fra karantene, mens Matej Mavric fortsatt må sone. Trond Strande og Marcus Andreasson er begge uaktuelle med skader.

- Dette blir krig