DYNAMISK DUO? Erik Huseklepp gratuleres av Mohammed Abdellaoue etter 1-1-scoringen mot Danmark i mars. I morgen spiller de to sammen på topp mot Wales. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DYNAMISK DUO? Erik Huseklepp gratuleres av Mohammed Abdellaoue etter 1-1-scoringen mot Danmark i mars. I morgen spiller de to sammen på topp mot Wales. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Dette blir moro

Moa gleder seg til å spille med Huseklepp på topp.

Mohammed Abdellaoue får med seg Erik Huseklepp som spissmakker i lørdagens landskamp mot Wales. Han tror det kan bli gøy, selv om duoens første kamp sammen var en skuffelse.

- Vi har ikke spilt så mye 4-4-2 på landslaget, så dette blir moro. Jeg har spilt sammen med Erik på topp en gang. Det funket ikke så bra, men jeg synes det er litt tidlig å si at vi ikke fungerer sammen, sier Moa til NTB.

Han startet på topp sammen med Huseklepp mot Litauen i juni, og samhandlingen mellom de to fungerte heller dårlig. Moa gikk da ut ved pause.

- Det er som alle andre spisspar, men trenger litt tid sammen. Vi har bare spilt sammen på topp en omgang, så det er bare å fortsette. Vi skal få det til, sier han.

Norge har ikke scoret et eneste bortemål denne sesongen, og i jakten på å bryte den dårlige trenden velger Egil «Drillo» Olsen to spisser. Han vil følge opp den spillemessig oppløftende kampen mot Kypros på Ullevaal, da Norge skapte tosifret antall sjanser.

I den kampen var det John Carew og Huseklepp på topp, mens Moa var ute med skade. Under oppholdet i Wales har Moa og Huseklepp spilt sammen på topp i formasjonsøktene.

- Det har gått greit, men det er litt annerledes enn i en kamp. Vi har ikke fått øvd så mye, men vi snakker sammen om hvordan vi skal gjøre det, sier Moa.

Huseklepp og Moa har henholdsvis seks og fem landslagsmål, og de er begge blant de mestscorende på landslaget i Drillos annen periode. Lørdag skal de prøve å gi Norge en god avslutning på året.

- Klart vi ønsker en fin avslutning. Jeg har fått med meg at Wales har gode resultater i det siste, og vi har sett dem litt på video. Det blir en utfordrende kamp, og sikkert en kamp med trøkk, sier Moa.

Han liker at det walisiske fotballforbundet har satt ned billettprisene for å lokke flere tilskuere til kampen på Cardiff City Stadium. Voksne betaler 10 pund (90 kroner), barn opp til 16 år kommer inn for 1 pund.

- Det er kult. Jeg håper det blir mye folk, sier han.

(NTB)