- Dette blir pallen

Henning Solberg lover å slippe seg løs.

HAGFORS (Dagbladet.no): Henning Solberg endte første dag av Rally Sverige på sjuendeplass i sammendraget. 1.40 bak ledende Marcus Grönholm. 42,8 sekunder unna Gigi Galli på tredjeplass.

- Det blir pallen, dette her, sier Henning.

For han føler han har mye mer å gå på.

- Jeg var feig, sier han om den femte fartsprøven i kveld.

Men han ser lyst på det når han studerer resultatlista.

- Det er ikke langt opp, sier han.

Lys og mørke

På SS5 sleit Henning for andre gang i dag med lyset. I dag morges var det lyset som plaget Henning. På SS5 ble det plutselig mørkt.

BREKKSLADD: Henning Solberg trives på snøen i Rally Sverige. Nå tror han på pallplass hvis værgudene står ham bi. Foto: Scanpix
BREKKSLADD: Henning Solberg trives på snøen i Rally Sverige. Nå tror han på pallplass hvis værgudene står ham bi. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg så ingenting da jeg kom fra lyset inn i mørket. Jeg turte ingenting. Hvis jeg kunne tatt sjanser, ville jeg kjørt fortere, sier han.

Men Henning vil ikke risikere å ryke ut i dag. Han vil synes på TV i morgen. Det føler han at han skylder sponsorene som har stablet på beina budsjettet på 18 millioner kroner.

- Men når skal du slippe deg løs, Henning?

- Jeg skal slippe meg løs i morgen, det lover jeg, sier Henning Solberg.

Skal passere svenskene

Marcus Grönholm og Sebastien Loeb har skilt seg ut som duoen som skal kjempe om de øverste plassene. På de neste to plassene ligger Mitsubishi-førerne Gigi Galli og Daniel Carlsson.

- Galli og Carlsson hadde kjempefordel av dekkene i dag, mener Henning.

Nå håper han på hjelp fra oven i kampen om å passere disse to og Mathias Ekström.

- Jo mer snø, jo bedre, sier storebror Solberg.

Det var noen småfnugg i lufta i kveld, men neppe nok til å endre kjøreforholdene radikalt. Sveriges meteorologiska og hydrologiska institut lover ingen store nedbørsmengder foreløpig.

Henning må heller tørre å trampe gassen i bånn.

SMÅ MARGINER: - Det er ikke langt opp, er Henning Solbergs kommentar når vi viser ham resultatlista etter dag 1.