Svensk herrelangrenn sliter

Dette blir sårt for Sverige

For få talenter. For sein utvikling. Den gamle skistorheten sliter i herrelangrenn.

SLÅTT IGJEN: Calle Halfvarsson og Sverige taper på nytt mot Finn Hågen Krogh og Norge selv foran rekordpublikummet hjemme i Ulricehamn. FOTO: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
SLÅTT IGJEN: Calle Halfvarsson og Sverige taper på nytt mot Finn Hågen Krogh og Norge selv foran rekordpublikummet hjemme i Ulricehamn. FOTO: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): Sist vinter satte svensk TV seerrekorder for langrenn, men det er ikke de svenske guttas fortjeneste. Der Charlotte Kalla og Stina Nilsson med norsk trenerhjelp fronter et lag som over tid kan stoppe den norske dominansen i kvinnelangrenn, er situasjonen stikk motsatt blant gutta:

  • Der er Sverige totalt distansert.

De siste sesongene har vært blant tidenes svakeste for svensk herrelangrenn. Uten legenden Johan Olsson har de ingen opplagt vinnerkandidat. Marcus Hellner er en flott løper og gjennomførte en sterk verdenscup, men var aldri nær noe VM-gull. Calle Halfvarsson sier gjerne at han har større kapasitet enn de aller beste, men har til gode å gjennomføre en sykdomsfri sesong eller være i sin beste form i mesterskap.

Slik blir det ikke nye svenske skilegender av.

BAK de to gjenværende toppløperne er det først og fremst glissent. 23-årige Jens Burman har i forhold til alderen vært på omtrent samme nivå som ni og fem år eldre Hellner og Halfvarsson, men i mellomtida har den norske langrennsboomen fullstendig endret maktbalansen i sporten. Derfor var det hele 11 norske løpere foran dette nye svenske håpet i verdenscupen sist vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer