MED AMBISJONER OM POENG I SALZBURG: RBK-trener Rini Coolen før kveldens pressekonferanse før kampen mot RB Salzburg torsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem
MED AMBISJONER OM POENG I SALZBURG: RBK-trener Rini Coolen før kveldens pressekonferanse før kampen mot RB Salzburg torsdag kveld. Foto: Bjørn LangsemVis mer

RB Salzburg - Rosenborg i Europa League

- Dette blir som julaften, 17. mai og bursdag på en gang

Mike Jensen til Dagbladet foran skjebneuka.

SALZBURG (Dagbladet): Rosenborg ankom Salzburg i kveld med en formidabel oppgave om å redde Europa League-sesongen, vel vitende om at det avgjørende slaget i Eliteserien står mot Brann søndag.

Men det er ikke bare seriefinalen og denne avgjørende Europa League-kampen Rosenborg står foran. neste torsdag er det semifinale i cupen mot Start også.

- Det er klart, den kommende uka er veldig viktig for oss. Vi kan nesten avgjøre serien om vi slår Brann søndag, og det er selvsagt viktig for oss. Men kampen i morgen er også veldig viktig. Vi ønsker å være konkurransedyktige i Europa, og jeg syns vi startet bra mot Celtic. Jeg syns vi var uheldige som tapte den kampen, og så skjønner vi også at hjemmekampen mot Leipzig ikke var av den kvaliteten vi ønsker å ha, sier RBK-trener Rini Coolen til Dagbladet.

Blir på Lerkendal uansett

Fire kamper på rad uten seier er uvanligfor Rosenborg, og flere eksperter mener Coolen ikke er hovedtrener for trønderne neste sesong.

Coolen tar akkurat den biten med ro.

- For meg persolig er ikke dette noe jeg bruker mye tid på. Jeg kommer til å være på Lerkendal de neste årene uansett, så får vi se i hvilken rolle jeg er i. Jeg skjønner at spørsmålet kommer igjen, så jeg prøver å svare på det som alltid: Mitt fokus er på laget og spillerne.

Med Birger Meling, Pål André Helland og Issam Jebali igjen hjemme i Trondheim, mangler Rosenborg flere nøkkelspillere. Med til Salzburg er derimot Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Anders Konradsen, som alle har vært ute av forskjellige årsaker.

Skal vinne alt

Mike Jensen fortalte på pressekonferansen at han ikke syns det er vanskelig å motivere seg til kampen mot Salzburg, selv om sesongens kanskje viktigste kamp venter søndag.

FRISK IGJEN: Mike Jensen har hatt omgangssyke den siste uka, men er klar for kamp i Europa League torsdag. Foto: Bjørn Langsem
FRISK IGJEN: Mike Jensen har hatt omgangssyke den siste uka, men er klar for kamp i Europa League torsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Jensen, som mener han trenger en halv dag til med næringsinntak for å være i toppform etter omgangssyken, syns det er vanskelig å rangere hvilken av kampene som er viktigst.

- Det kan jeg ikke svare på. Vi snakket litt om det i sommer også, er det viktigste å vinne serien, er det viktigste å være i Europa, eller er det viktigste å vinne cupen? Jeg så at Ståle Solbakken uttalte om FCK at i FCK skal man gjøre alle de tre tingene. Sånn er det i Rosenborg også. Vi skal vinne cupen, vi skal vinne serien og vi skal også være i Europa. Sånn er det bare, det er kravene vi stiller til oss selv. Men så må jeg bare si at vi har jo stadig en drøm inne i oss om å få være med i Champions League. Skal vi ha muligheten til det, så må vi jo også vinne serien, sier Jensen til Dagbladet.

I morgen kan det være kroken på døra for Europa League-eventyret til Rosenborg. Med tap i Salzburg, står RBK med null poeng etter halvspilt gruppe. Da tror selv trener Rini Coolen det er over for i år.

- Det blir veldig tøft om vi ikke vinner i morgen, det sier seg selv. Men vi ønsker å være konkurransedyktige i denne turneringen, og vi ønsker å lære av denne turneringen. Vi kvalifiserte oss på en meget overbevisende måte, og vi fortjener å være her. Nå må vi komme oss opp på det nivået vi må være på for å lykkes her. Derfor er kampen i morgen så viktig for oss om vi vil ha noe ut av dette gruppespillet. Da må vi ha poeng her, sier Coolen til Dagbladet.

Kribler ekstra nå

Og kanskje nettopp derfor kribler det litt ekstra i beina til Mike Jensen og de andre rosenborgerne kvelden før denne sesongens definitive skjebneuke. Klokka 18.55 torsdag kveld blåser dommeren i gang den første av tre ekstremt viktige kamper.

Når du går inn i en uke som dette, først skal vi ned til Salzburg, og så har du en seriefinale før en cupsemifinale. Altså, det er jo som julaften, 17. mai og bursdag på samme uke. Ah, det er herlig med tre så deilige kamper så tett på hverandre! Det er derfor man har lyst til å spille fotball, man vil spille kamper som betyr noe med masse tilskuere og forhåpentligvis et høyt nivå. Jeg er i hvert fall glad for at denne omgangssyken har gitt seg nå, for jeg ville ikke gå glipp av disse kampene her, sier Mike Jensen til Dagbladet.