- Dette blir spennende

Espen Rian beste norske etter kombihopprennet.

SAPPORO (Dagbladet.no): Bare Espen Rian lyktes av de norske på nattas kombinerthopprenn. Unggutten går ut som nummer fire i langrennssporet etter hopp på 97 og 98,5 meter i normalbakken i Sapporo.

Rian har 24 sekunder opp til franske Lamy Chappuis, og 12 sekunder opp til finske Koivuranta. Men det er bare to sekunder opp til østerrikske Cristoph Bieler på plassen foran.

- Dette blir spennende. Jeg føler jeg er i min beste langrennsform så langt i år, så jeg skal henge meg på Bieler, sier Rian til Dagbladet.no.

Manninen vil ha gull nummer tre

De aller største kanonene sviktet litt i bakken i dag. Den dobbelte verdensmesteren Hannu Manninen fikk det ikke til i det hele tatt, og starter 3.20 bak Lamy Chappuis.

38 sekunder foran Manninen går Magnus Moan og Petter Tande ut. I første omgang er det Moan den råsterke finnen sikter seg inn mot.

- 38 sekunder opp til Moan? Jeg tok tjue sekunder på ham på fem kilometer sist, så det er fullt mulig, sier Manninen til Dagbladet.no.

- Jaså, sier han det, spør Moan da vi forteller om optimisten som kommer skøytende bak ham i sporet.

HÅPER PÅ REPRISE: Men både Magnus Moan og Hannu Manninen er langt bak etter hopprennet i natt. Foto: Scanpix
HÅPER PÅ REPRISE: Men både Magnus Moan og Hannu Manninen er langt bak etter hopprennet i natt. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er bare bra å bli tatt igjen av Hannu. Da kan vi kjøre sammen, og så har han brukt 38 sekunder mer krefter enn meg, smiler han.

Tysk favoritt før langrennet

I utgangspunktet mente både Moan og Manninen at mer enn 2.30 ville bli vanskelig å ta igjen på dagens langrenn. Begge to er godt bak den grensen, og derfor seiler det en tysker opp som favoritt på langrennet.

- Det ser ut som Ackermann blir en av de hardeste nå, sier Espen Rian.

Tyskeren starter bare ti sekunder bak Rian etter den fine femteplassen i hopprennet, og har gode muligheter til å sikre seg gullet.

Likevel skal han ikke føle seg altfor sikker. Løypene kan bli veldig tunge på Shirahatayama langrennsstadion, og både Manninen og Moan er i stand til å hente ham om de har en god dag i sporet.

- Alt er mulig, gliser Manninen.

Langrennet følger du direkte på Dagbladet.no klokka 07.30.

- Dette blir spennende