KLARE FOR KVART: Marit Malm Frafjord, Ida Alstad og resten av Norge møter Romania i kveld. Tirsdag er det kvartfinale - mot Sverige eller Nederland. Foto:  AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
KLARE FOR KVART: Marit Malm Frafjord, Ida Alstad og resten av Norge møter Romania i kveld. Tirsdag er det kvartfinale - mot Sverige eller Nederland. Foto:  AFP PHOTO / Roberto SCHMIDTVis mer

Dette blir trolig OL-motstander i kvarten: - Vi bryr oss ikke

Sverige-trener: - Kan bli en fin kvartfinale.

  • Norge - Romania, kl 21.40.

RIO (Dagbladet): De norske håndballjentene spiller den siste gruppespillkampen mot Romania i kveld norsk tid. Norge er allerede klare for OL-kvartfinale, men kampen er likevel viktig for å få best mulig plassering i gruppa.

Seier i kveld sikrer 2. plass bak gruppevinner Brasil (som slo Montenegro tidligere i dag). Det betyr at Norge i så fall møter treeren fra gruppe B: Enten Nederland (4p), eller Sverige (5p).

Bare nederlandsk seier mot sterke Russland seinere i dag kan ødelegge en svensk-norsk kvartfinale.

- Norge er et bra lag og dersom vi møtes, må vi bare være klare for en enorm oppgave, sier Sverige-trener Henrik Signell til Dagbladet etter at svenskene røk 25-27 mot Frankrike i ettermiddag.

- Vi møter Norge akkurat som hvilken som helst anenn motstander. Vi må spille vårt spill. Det kan bli en fin kvartfinale, sier svensken.

SKUFFET: Sverige tapte mot Frankrike og blir - sannsynligvis - Norges motstander i OL-kvartfinalen. Foto: EPA/MARIJAN MURAT
SKUFFET: Sverige tapte mot Frankrike og blir - sannsynligvis - Norges motstander i OL-kvartfinalen. Foto: EPA/MARIJAN MURAT Vis mer

- Ingen aning

Men de norske jentene forteller at de ikke bryr seg - eller tenker på - hvem som blir kvartfinalemotstander.

- Jeg har faktisk ikke peiling på hvem vi kan møte. Gruppene er helt åpne og det er ingen vits å tenke på det, sier Marit Malm Frafjord til Dagbladet.

- Jeg har ikke fulgt med på hvem vi kan møte, sier Camilla Herrem.

- Jeg har ikke så mye fokus på kvarten. Vi tenker mest på Romania og det er viktig å ha god selvtillit videre, sier Amanda Kurtovic.

- Jeg har ikke ofret kvartfinalen en tanke, sier Ida Alstad.

Motivert

Og de norske profilene er ikke redd for at nivået skal falle, til tross for at avansementet allerede er i boks.

- Vi er ikke kjent for å senke skuldrene eller å slappe av. Det er ikke noe problem for oss å finne motivasjon. Vi skal slå Romania og det er det eneste vi tenker på, sier Herrem.

- Det er en god følelse å være klar for kvarten, men alle på laget vil vise seg fram best mulig. Derfor handler det om å spille best mulig, sier Alstad.

- Det er alltid bra å vinne kamper og da spiller vi på oss selvtillit. Jeg har faktisk ikke peiling på hvem vi kan møte. Gruppene er helt åpne og det er ingen vits å tenke på det, sier Frafjord.

Norge - Romania starter klokka 21.40 norsk tid.

Norges står med seks poeng i gruppe A. Romania har fire. Med rumensk seier vil laget passere Norge i gruppa.