Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette blir veldig spennende

Åge Hareide har undertegnet toårskontrakt med Viking.

NY JOBB: Tidligere landslagstrener Åge Hareide skal nå trene Viking i tippeligaen neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY JOBB: Tidligere landslagstrener Åge Hareide skal nå trene Viking i tippeligaen neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet): Nå er det endelig bekreftet at Åge Hareide blir Vikings nye hovedtrener. Den tidligere landslagstreneren er enig med klubben om en avtale som varer ut 2011-sesongen.

- Vi er ekstremt fornøyde med å ha fått dette på plass. Vi har stor tro på at dette er et godt valg for Viking og også for Åge, sier sportsdirektør Egil Østenstad til klubbens hjemmeside.

Vil spille i Europa
Hareide er på ferie på Gran Canaria og presenteres av klubben på mandag.

- Dette blir veldig spennende. Viking er en klubb som er godt rigga for toppfotball. De har en fin stadion, flott publikum, stolt tradisjon og en solid organisasjon. Sånn sett ligger alt til rette for å oppnå gode resultater, sier Hareide til Dagbladet.

Treneren sier at klubbens målsettinger og strategi ligger fast.

- Viking har som mål å spille i Europa hvert år og vi må dermed jobbe mot det.

Han har ikke diskutert eventuelle spillerkjøp ennå og sier dette er ting de vil komme tilbake til når han starter i jobben til uka.

Fram til nyttår blir det pendling til Stavanger og planlegging av 2010. Men etter nyttår er Hareide på plass i Stavanger.

Kostet mye
Viking-styreleder Ole Rugland innrømmer at klubben måtte strekke seg langt i forhandlingene med Åge Hareide.

- Skal Viking fortsatt ha mål om å være en toppklubb, måtte vi ha en topp trener. Og gode trenere koster penger. Vi visste at Hareide var en høyt gasjert trener da vi inngikk dialog med ham, sier Rugland til Stavanger Aftenblad.

Rugland mener Viking holder seg innenfor forsvarlige rammer, men legger ikke skjul på at klubben merker presset.

- Når vi velger å bruke mye penger på en god trener, vil det forhåpentligvis gi gode resultater som igjen vil føre til inntekter. Vi er nødt til å satse nå. Mer enn noen gang, sier styrelederen.

Hjem fra Sverige
I forrige uke ble det kjent at Hareide hadde fått et tilbud fra Viking og partene har vært i forhandlinger gjennom hele helga. Men nå er altså avtalen i boks.

Hareide trente i høst svenske Örgryte, men klarte ikke å redde plassen i Allsvenskan. Klubben var likevel interessert i å beholde sin norske trener, som nå isteden vender nesa hjemover.

Hareide er for tiden på ferie og vil bli presentert som Viking-trener på en pressekonferanse på mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media